Huset som Gud, Jesus och alla lärjungarna..

..glömde fortsätter hemsöka mig. Kan inte låta bli att titta på bilderna igen. Frågorna hopar sig.

Vem bor så? Varför? Hur sover man i ett rum med "Den sista nattvarden" ovanför huvudet samtidigt som man ser sig själv i spegeltaket? Vad gör tomtarna vid poolen? Är dom så små för att poolen ska se större ut? Hur mår mäklaren? Får han vård? Vad är grejen med tyget som får vara både gardiner i flera rum, sängöverkast och palldynor? Vad gör kristallkronan i garaget? Hur många års olycka skulle en oförsiktigt rörelse kunna orsaka där inne? Varför börjar man plötsligt köpa utemöbler från rusta efter att ha importerat en galen thai för att sköta inredningen? Vem bor i husvagnen utan hjul på, den asfalterade, tomten? Spegelputsaren? Vad kostar spektaklet?

Det lämnar mig ingen ro.

Mot Sherwoodskogen?

Somliga människor förtjänar verkligen inte att ha råd att bygga sina egenhändigt ritade drömhus. Och vem som än skötte inredningen måste antingen vara helt vrickad eller otroligt välbetald.

Arkitektritad spya.

Och nu vet ni vad jag gör istället för att ringa försäkringsbolag..

Could have, would have, should have.

Man skulle ju kunna tro att jag har någonting vettigt för mig med all denna bloggbrist.

Icke.
Mest argumenterar jag med min telefon-och-myndighetsskräck, betraktar annonser som borde ringas på och märkliga papper från försäkringsbolag som kanske borde tas tag i. Försöker övertala mig själv att bara lyfta luren och få det gjort men det är svårt av den enkla anledningen att jag avskyr det.

Jag gillar inte att ringa upp okända människor och leka Plus-Sverker vad det gäller deras grejor eller försöka förklara för försäkringsbolag att forden är död, kaputt, kommer aldrig mer tillbaka. Och att den nu är Svartviks bekymmer, forden har lämnat sin fatalt oskyddade plats under min vinge, är icke längre min huvudvärk.

Majblomme-Micran ringdes aldrig på, hann aldrig fundera klart innan annonsen var borta vilket är ett utmärkande drag på det stora hela, fanns det tävlingar i velighet skulle jag vara elit. I samma sekund som jag faktiskt börjar fundera på för-och-nackdelar med saker och ting, anything, så är handlingskraften borta och saker blir lite som dom blir. Tänkte försöka jobba på det där. Sen.

I övrigt svider min ögon än efter att ha firandet av min lyckade rehab från dom starka medicinerna spårade ur en smula. Att  betrakta delar av umgängeskretsen utföra sportliga aktiviteter med boll klapp kanon i födelsedagskostymen kan märka vem som helst för livet. Eller, det var vad jag firade, vad alla andra har för ursäkt för sitt kalvar-på-grönbete-beteende vet jag inte.

Kanske har hämtat mig nästa vecka?


Curly i lilleputtland.

Jag dammsuger blocket på bilar. Om jag drar ner sökfältet till min maxbudget, inte alltför mycket miltal, inte äldre än -00 och inte så långt borta så återstår en bil.

En enda bil.
En Nissan Micra med en majblomma i bakrutan.
Är det så det ska bli?

Forden var det sista jag ägde som inte var i miniatyrstorlek. Om vi inte ska räkna in C the fatcat.

Liten lägenhet.
Liten katt.
Liten häst.
Skor från barnavdelningen.
A-kupor.
Nissan Micra.

Jaja, men so be it. Nu ska jag ringa och låtsas att jag egentligen absolut inte vill ha bilen som jag själv ringer på, visst är det så man prutar?

/Curly- som fick shoppingförbud en månad i Thailand på grund av fullkomlig oförmåga till prutning. Saker blev dyrare och inte billigare.

Junior eller Senior?

Där står man i godan ro. Baren är ganska full, folk är trevliga och börjar väl fyllna till lite men jag har vaggats in i den där känslan av att allt är ok, första riktiga nattklubbskvällen med Clark och ingen har kommenterat min plötsliga viktuppgång (jo, skjortan får vara ovanpå Clark, det är inte det att jag skäms över honom, jag vill bara hålla det lite för mig själv, ni vet, tills vi vet om det håller mellan oss) och ingen har varit otrrevlig eller korkad.

Då gör han entré. Ung, lång, smal och finnig. Ett amex i högsta hugg. Snorkig attityd. (och det var där det brast, att vara aningslös och trevlig är ok, aningslös och otrevlig är sämre)

-Du, tjejen! En Wallenbergare!
-Va?
-En wallenbergare. Nu bokstaverar han nästan, rösten dryper av förakt.
-Vill du äta nu?
-Nej? Jag vill ha en wallenbergare!
-Ja? En kalvfärsbiff?
-Meh, vet du inte vad en wallenbergare är?
-Jo.
-Men ge mig en då!
-Jag har ingen, men du får kolla på nattmenyn om du vill?
-Men jag vill ha en drink!
-Jaså? Men du, vad är det i en "wallenbergare" då?

Här radar grabben upp en mängd olika ingredienser, varav två är sprit/likörsorter som lanserades en bra bit in på 2000-talet. Så vitt jag vet så är dom yngsta, berömda, Wallenbergarna födda någonstans på femtiotalet och jag betvivlar att dom har sprungit land och rike runt för att förknippa sitt namn med en drink på hallon-rom.

Självklart får han sin drink. Och här han nog också börjat inse att något inte stämmer riktigt.
-Men du? Är det en junior eller en senior? Så jag vet, till sen.
-Va?
-Inget, 74 kronor tack.
//
-Du tjejen!
-Ja?
-Den blev god.
-Vad bra..

I just löv it. Men det är ändå skönt att vara överens. Han fick sin drink. Jag fick smygfnissa.
Win win...

Do it.

image25


Skriva till mamma och hålla hand.

Fint.Is the båtten nådd nu?

Den delen av Clark som vilar över mina osmäckra höfter är ju rörlig i något slags gångjärn för att jag överhuvudtaget ska kunna röra mig. Den deler har varit lite trög några dagar nu. Faktum är att det kom klagomål på att jag gnisslade redan i måndags.

Nu på morgonen satt den fast. Men efterssom jag är så förbaskat praktisk så tog jag tag i problemet och smorde Clark med barnolja och sög upp överflödet med tops. Det var det eller olivolja. Smörjolja är inget jag har på lager och att trava iväg till den närbeliggande cykelverkstaden för att smörja korsetten är verkligen inget jag tänker göra innan jag uppnått en ålder av åttio. Minst.

Illa nog att gå till jobbet som Forrest Gump, jag vägrar gnissla.

Virrpannor of the world, unite.

Jag var ledig igår. Vaknade tidigt, redan klockan 7 (ny vana, Clark och min ländkota har lyckats med det som väckarklockor av allehanda slag har gått bet på. Väcka mig och få mig att äta frukost. Piller till frukost visserligen, men med lite youghurt till så räknas det) och hade därför all tid i världen att hinna med det som behövde hinnas och inte strula till alltihop.

Det började ganska bra med tjuvtvätt utan upptäckt från den rättmätige tvättidsinnehavaren. Det fortsatte fint med räkningar och deklaration. Kom även ihåg att få med mig presentkortet till den där inredningsbutiken som håller på att slå igen. Jag har handlat där flera gånger men aldrig fått med mig presentkortet och nu slår dom igen och pengarna måste ju spenderas, känns dumt att bara låta dom försvinna.

Hittar ett soffbord som känns ok. Betalar mellanskillnaden och lovar att hämta bordet lite senare. Äter med lunchdaten som lovar att skjutsa hem mig+bord. Glömmer det och går istället och handlar födelsedagspresent till J efter maten. Lånar bil för att ta mig till Hugo, tänker ta bordet på vägen. Glömmer det självklart. Kom på det vid nio på kvällen. Då är ju allt självklart stängt och jag har fortfarande inte hämtat mitt, betalda, bord. Ingen bil idag. Clark och bära bord känns som en dålig kombo.

Ska posta tre brev. Inser att jag bara har två kuvert och tre frimärken, ett brev kräver två. Tänker ta med allt till stan och fixa efter lunchen. Passar på att kasta i det som är komplett på vägen men råkar även kasta ned det utan frimärke. Kommer hem och hittar det tredje i väskan, utan kuvert och frimärke, sorgligt bortglömt.  Hur svårt ska det vara?

Tanten från komvux-biblioteket ringer. Igen. Min bok är horribelt sen. Jag slutade plugga i november. Har burit runt på den där jäkla boken i väskan konstant i över två månader. Den var till och med i väskan när jag låg på sjukan, 200 meter från biblioteket. Men icke.

Ska lämna igen bilen och hittar den inte. Får närmast panik över att jag ska ha sån jävlajävlajävla dålig bilkarma att en lånebil blir stulen på en kvart innan jag minns att jag parkerat på andra sidan huset.

Hade det inte varit så här så länge jag kunnat minnas (vilket of course är lite luddigt, alltid) hade jag trott att jag hade slagit mer än ryggen i bilolyckan. Demens vid 26? Ska det vara så?

Nytt försök idag, frimärken, posta brev och hämta bord. Klarar vi det tro?

It´s the end of an era...

Jag betalade precis räkningar och med det även dom obligatoriska parkeringsböterna. Insåg att det är slut nu och att minst en lapplisa förmodligen kommer tvingas ner på halvtid på grund av vägverkets förlorade inkomster när jag nu slutat parkera.

Sorry Lappis.

I övrigt roas jag av radionyheten att Jämtlands moderater ska skicka sin ledning på mingelkurs. Dom står tydligen och hänger i hörnen på riksmötena. Svara "shjo" på allt tills dom nått en lämplig promillehalt för knivslagsmål och...mingel? (ok, hälften av det där hittade jag på. Men mingelkursen är på riktigt. Säkert knivarna också. Kanske) Moderata surjämtar på mingelkurs? Jag tycker det är roligt.

Helt ny sorts garderobsångest.

Jag och Clark (olofsson-norrmalmsdramat-stockholmssyndromet, jag döper hellre stålmonstret efter clark olofsson är stålmannen. Clark Olofsson har tydligen ny karriär, seglarresor i karibien, jag vill åka, måste ju vara en rätt kul reseledare?) börjar jobba idag. Lunch på schemat.

Att jobba lunch brukar ju inte innebära några större garderobsdramer på morgonkvisten men nu är jag lite vilsen. Ska jag försöka dölja Clark under en stor tröja eller visa upp honom ovanpå normala kläder?

Döljer jag honom ser jag helt fyrkantigt ut med ett huvud ovanpå och benen som sticker ut.  Benen ser i och för sig ovanligt smala ut. Nackdel: Jag ser inte klok ut.

Visa upp honom?
Jag har inte speciellt mycket kläder som jag kan ha ovanpå Clark. Men orkar jag svara på "Vad har du gjort?"-frågan typ hundra gånger? Köpa fler stora tröjor? Dilemma.

Hade varit bättre om Clark var mattsvart, hade sjunkit in så mycket bättre i en halvslapp svart t-shirt..

Lost without you?

Jag hade skrivit 7 juni angående stålmonstret därnere. Fel fel fel av mig, 7 juli är den obehagliga sanningen.

7 juni var liksom ok. Sommaren har nyss börjat. Ingen strand än. Inte vansinnigt varmt att jobba. Inte sååå långt borta. 7 juli är en helt annat historia. Som ni kan räkna ut själva, finns ingen anledning att skriva det på era söta näsor. Men undanskymda stränder och hög vass ligger i min framtid, det behöver vi inget medium för att förutspå.

Fast jag tror jag börjar lida av Stockholmssyndromet (vid obildning, googla, jag orkar inte bilda er). Stålis åker ju av vid dusch och klädombyte. Efter en längre dusch och ett tappert försök att smeta bodylotion på fler ställen än armarna kunde jag inte bara konstatera att det var omöjligt, jag blev även motvilligt tvungen att erkänna att jag saknade stålis stöd.

Stålis, your name is Clark.
(hajjar ni? roligare än så här blir det inte för tillfället)

I övrigt;
Igår var jag, nykter, på en förfest. Helt vrickat. Dom förfester jag överhuvudtaget någonsin varit på kan räknas på en hand. Av naturliga skäl, jag jobbar typ alltid på helger. Och när jag inte gör det så föredrar jag att gå direkt till GÅ, dvs en lokal där någon får betalt för att blanda drinkar och servera mat. Dessutom gick jag aldrig på själva festen. Stålis sa nej. Och vem bråkar med Clark?

Nu ska jag på hopptävling. Den hopptävling som hade planerats som min och Hugos debut. Bitterheten ska stanna här hemma och jag ska glädjas och sura i samma takt som mina bekanta som tävlar gläds och surar.

Punkt.

Curly på Småsurargatan.

Jaha, tre frågor kändes viktiga på läkarbesöket.

Får jag jobba?
Får jag rida?
När får jag bli av med stålmonstret?

Ja jag får börja jobba. Det är bra. Ledighet som inte är semester när man inte är dödsjuk är de facto dödstrist.

Nej. Det får jag inte. På tre månader. Fan. Minst fan. Mycket mer än fan. Måste förtränga lite, så mycket fan.

7 juni. (fuckfuckfuck) Men kanske nån timme om dagen om jag sträcker på mig (tjoho!)...om sex veckor..(fuck) men absolut icke, nein, not när jag sover. (fuckfuckfuck).

1 av tre. Vinner man inte många bingovinster på.

Läkaren pratade förnuftigt. Jag svarade förnuftigt men inne i mig lät det såhär..


Det är nog..

..meningen att mail från tradera med beskedet om att man blivit överbjuden i en auktion ska trigga igång tävlingslusten. Det gör det också. Men mer än jag vill vinna så blir jag mest lättad. Jag borde nog inte vara betrodd med internet just nu.

Nu röntgen och ortopedbesök. Chansen att jag går därifrån utan korsett är väl inte direkt stor men drömma får man väl? Hör ni det ortopeder, mina drömmar får ni aldrig. Aldrig säger jag!
Ja vad ska jag säga?

Det blev utdraget. Det fnissades. Det var förödmjukande. Jag blev, självklart, igenkänd trots bristen på presentation och tafflig försök till djup basröst. Jag behövde inte lämna mitt nummer. Dom "hade det i datorn".

Den 13 september 2005 var dagen jag tog körkort. Det var även dagen då en helt ny typ av pinsamma problem blev en vardaglig del av mitt liv. Kom ihåg den dagen, det är en dag till för att sörja, tända ljus och klä sig i svart.

I övrigt;
Tradera är farligt för människor med mycket tid och inga pengar.
Det tar ca en timme att platta ut mitt hår med plattång exklusive förberedande åtgärder såsom tvättning och borstning.
Det är förvånansvärt långt.
Det är vår ute.
Kaffe på stan it is.

Samtalet till Svartvik?

..det sköt vi på tills imorgon, tacksåmycket.

Ok..

..det här med bil då. Jag gillar inte "mellanbilar".
Förstår dom faktiskt inte.

Antingen vill jag ha en stor bil, kombi med dragkrog eller så vill jag ha en liten bil, typ två dörrar och en bagagelucka. Det där mittemellan, fyra dörrar men ingen kombi, det känns bara...onödigt.

Varför vill man ha fyra dörrar men ingen kombi?
Vad är det jag missar?
Upplys mig.Ge mig styrka..

Var och tittade på skrotforden igår, tömde den på prylar och lämnade nyckeln. Åkte till vägverket och ställde av den.

En detalj återstår, ringa demonteringen och be dom hämta den för skrotning.
Frågade vart jag ska ringa.
Svartviks bildemontering.

Men herregud.

Senaste halvåret har jag ringt dom jag vet inte hur många gånger och i tur och ordning beställt nya kofångare, baklyktor, framlyktor och backspegel. Jag har varit där med bullar när dom jobbat över för att jag ska slippa få körförbud och jag kan kort och gott säga mitt namn för att få höra killen på andra sidan telefonlinjen börja fnissa.

Chanserna att jag tar mig ur det här samtalet med någon slags värdighet i behåll är inte överhängande.

Sänder dock en tacksam tanke till P som tyckte vi kunde vänta med att montera dit kofångarna tills dess att snön smält. Någon som behöver nya kofångare passande en Ford Mondeo-96?

Trend -08..

..verkar vara, ny, bättre post.

Skivor och filmer lättar upp räkningshögen betydligt. Idag damp det ner en skiva, förra veckan en film, hade jag kunnat ta små glädjeskutt och någon hade kunnat se in i lägenheten hade dom sett en liten, rufsig, Curly i landstinget mjukbrallor skutta till datorn och sen sitta och småskratta åt Bonnie Tyler. Eller med kanske snarast.

I övrigt på önskelistan:

Bil, ska helst kunna dra hästtransporter, vara trafiksäker och inte dra någon bensin alls. Airbag uppskattas och priset bör ligga runt en, etiopisk, månadslön.

Inte?

Ok, fantastiskt läkförmåga a la Superman då? På fredag ska jag och Supermantrosorna på återbesök till ortopeden och röntgen. Då vill jag höra att korsettens dagar är ett minne blott och att både ridning och jobb är helt ok. Jobbet känns inte så avlägset, ridningen och att få sova på mage igen känns mer osannolikt men drömma är väl ok?

/Curly-sittdansar till Michael Jackson.

Uttråkad? Näfanheller..

"Det bästa sättet att äta banan på är att ha bananen i ena handen och en mjölkchokladkaka i andra handen, och så biter man varannan gång i dem. Bara ett tips.

12:45 PM"

Alltså, det här har ju ingenting med någonting att göra. Poängen är att jag tror att jag och den här tjejen skulle förstå varandra. Matmässigt i alla fall.

Jag åt frukost för en stund sedan.
Blåbärsyoughurt och skorpor.
Nu äter jag efterätt.
Lantchips dill/gräddfil.

Man får helt enkelt ta det goda med det onda. Och på tal om det måste jag komma ut mer, isolation is killing me. Kan man säga att det är lunchdags kl 10.40?


My name is Luca.

Ny granne.
Igen.

Det är tredje personen som bor i lägenheten bredvid på drygt ettåetthalvt år. Vet inte om jag ska ta det personligt, om jag är svår att leva med, även med låsbara dörrar emellan och ett obefintligt umgänge? Eller om jag bara bott här för länge?

Hade tills igår aldrig sett nya grannen, noterade bara att den förra flyttade och att nytt namn sen dök upp på dörren bredvid min. Har därför inte fått en chans att ge nya grannen en personlighet som bara finns i min värld. Jag gör så ibland med folk som jag träffar på ofta men som jag aldrig pratar mer än 30 sekunder med. Ger dom en personlighet, familj och oftast ganska sjuka karaktärsdrag och vrickade hobbies. Annars hade ju hela proceduren varit skittrist, hur kul är det att fantisera ihop Svensson Svensson?

Granne nr 1 var lätt, för lätt. Pyttekort, knubbig, träningsoverall, blyg som fan och hade för hög volym på porrfilmerna. (Ingen tjej, speciellt inte dom osynliga, låter sådär strax efter tolvslaget varenda kväll) I min värld blev han en modersbunden psykopat som hade scrapbooks över alla han kände med urklippta tidningsbilder, rubbade anteckningar och tussar av hår. Och så vidare. Förlåt granne, det är inte du som är sjuk (tror jag), det är jag. Lev väl vart du nu bor, och sänk volymen.

Granne nr 2 orkade jag aldrig bry mig om. Ung, fnissig tjej. Trist. En gång fnissade hon fram för mig att hon hade hört mig sjunga i badrummet (självklart, bäst akustik där). Jag log och lät bli att tala om för henne att jag hade hört henne få orgasm, i badrummet. Angränsande badrum är ett planlösligt otyg.

Den nya killen inledde jag bekantskapen med igår genom att slå igen ytterporten i ansiktet på honom, han kom liksom från ingenstans och jag, i mitt handikappade skick hann inte fånga dörren igen men efterssom jag faktiskt är ganska artig så gjorde jag ett försök att få tag i dörren, gjorde en förhastad ryggrörelse och stelnade till i en konstig pose med ett kvävt stön av smärta. Sen stod jag där med ett synnerligen förvridet leende medan han kom in, hejade och tveksamt gick förbi mig. Stannade, tittade, Behöver du hjälp?.

Nejtackdetärlugnt.

Stålkonstruktionen var dold under jackan. Inga yttre tecken på mitt handikappade tillstånd var alltså synliga och jag framstod nog bara som i bästa fall utvecklingsstörd.
 
Undra vem som fantiserar om vem nu?

Att gå i barndom.

Visst säger man så? När folk blir gamla, trötta och senila. Behöver hjälp med allt?

Att minnet läcker som ett såll är ju visserligen inget nytt men det var en nyhet att en promenad på långt under kilometern och en fika kan vara så utmattande att eftermiddagslur krävdes. Nån som vill dra mig i barnvagn ett tag?

Men nu, äntligen, är J tillbaka från US of A och ska ta mig till stallet och min häst.
Smöret på moset.
J och Hugo.

Nu kommer jag väl knappt tordas umgås med honom, en buff från hans sida och tanten trillar nog omkull men mata honom med morötter, det kan jag. Wiiie!

No shit Sherlock..

..efterssom jag förväntas, av mig själv, andra, gud och mamma att vara tacksam över att saker och ting inte gick värre än det gjorde har jag ägnat stora delar av dom senaste dagarna åt att bara vara tyst. Allt efter devisen "Om du inte har något snällt att säga, var då tyst".

(Förresten, jag är impad av människor som kan störa sig som fan på något, tänka "Inte nu", stuva undan det och sen bara...vara som vanligt. När jag stör mig som fan på något tänker jag "Inte nu", sen surar jag eller får ett litet eller större utbrott. Valet är tillkämpat lugn som ser surt ut eller konfrontation, allt annat gör snudd på fysiskt ont. Det här kan få bli min femårsplan; lära mig att Förtränga och Behärska. Men å andra sidan stör jag mig inte längre på fullt lika många saker, kommer zen med ålder?)

Anyway, normalt sett är jag ganska rörlig och äter som en häst.
Nu är jag rörlig som en genomsnittlig sengångare och äter fortfarande som en häst.
Fick för mig att väga mig i morse och fick skrämselhicka.
Kastade en blick på mig själv i spegeln, tog av mig metallkonstruktionen och klev upp på vågen igen.
Lättad suck och generat leende mot mig själv i spegeln.

(Och jo då, jag vet vilket uselt mått en våg egentligen är, och jag vet att det gått en vecka, blablabla, jag är understimulerad, ok?)

Jaha..

...och där vaknade pk-samvetet, det tog tydligen sovmorgon men vaknade till när resten av mig började ha åsikter klockan 10 en söndagsmorgon, bara en sån sak.

Anyway, normalt sett är jag så snabb att inte försvara, men på något plan förstå, missbruk.
Det är ju en sjukdom-grejen liksom.

Det här är väl egentligen bara en logisk följd av alla andra missbruk. I´m telling you people, det är bara en tidsfråga (och här ringer en liten klocka, det har redan hänt, eller?) innan kvällspressen kommer med varningsartiklar och "Testa dig själv-missbrukar du bloggandet?"-test. Precis som det varje sommar ofelbart kommer dyka upp test i stil med "Är du semester-alkoholist?".

Är jag i riskzonen?
Kommer ni hitta mig här, halvt uppäten av katterna med en hand på tangentbordet och den andra mot hjärtat?

Nej, pk-samvetet får ursäkta, jag tycker fortfarande det är korkat.

Men grina då..

Ofta tycker jag att världen beter sig orättvist. Folk får saker dom inte förtjänar hela tiden, gott som ont. Men ibland är saker bara helt logiska. Har man uppnått en ålder över, ja vi kan väl säga tolv, och likväl bloggar sig till döds, ja då var det kanske meningen?

Artikel.


Hell must be a place on earth called Sjukpensionär.

Efter att ha spenderat dagen med att gräva mig själv längre och längre ner i fan-vad-det-är-synd-om-mig-hålet* så tog jag mig själv i kragen och bjöd in mig själv på hemtrillade köttbullar hos en vän med familj.

Men jag är inte van vid att vara sysslös en helg, det är rena rama twilight zone.
Mina helger har två lägen.
Jobb eller nån form av aktivitet av slaget middag/fest/konsert/någonting.

Det finns ett tredje, force majoure. Väldigt sjuk i något febertillstånd och då bryr jag mig endast och endast om att få sova. Det här undantagstillståndet av att vara "sjuk" nog för att inte göra så mycket men frisk nog för att bli rastlös ger jag inte mycket för. Håller det här i sig länge får ni placera mig på samhall, det går inte, jag får panik.

Sjukpensionär must be hell on earth.

* Ett tillstånd där man, i teorin, relativt enkelt skulle kunna ta sig ur den självgrävda gropen men där det helt enkelt är FÖR synd om en för att man själv ska lyfta mobilen och göra något åt problemet.

Oh hell, It´s friday..

Mitt förnuft greppar att det är samma sak att hänga inne en måndag som en fredag. Men mitt förnuft utgör en gång för alla en väldigt liten del av mig och jag har varit rastlösrastlösrastlös trots att aktivitetsnivån idag vida har överstigit allt denna vecka. Först vallning på jobb, videobutik och Ica och sen fika på stan med god vän.

Sjukpensionärslivet is starting to get to me.
Men helgnerven fattar inte riktigt.
Fredag är inte en hänga-inne-dag.

Men nu åker helgnerven i skamvrån och Curly åker i säng med film och katter. Lite rödvin på det här så hade allt varit väldigt Bridget Jones. Men totalt alkoholförbud råder.

-Vad händer om man dricker då?
-Man slutar andas.
-Åh.

Får väl anses som ett mycket godtagbart argument i fördel för Bobs blandsaft.
Och ärligt talat är jag helt slut.
Det är jobbigt att vara rörelsehindrad.


Jesus.

Som någorlunda självständig ung kvinna i dagens samhälle så tar det emot att bli vallad. Att dessutom höra vallaren i telefon, högst antagligen svara på frågan "vad gör du?" svara "vallar Curly" så inser man att jag har blivit reducerad till något slags välgörenhetsprojekt.

Jaja.

Jag har i alla fall fått besöka min arbetsplats på en kopp the, hyrt film och fått handla toapapper. Helgen är räddad.

En röst i natten?

När jag har lidit av sömnlöshet har det varit fullständigt ointressant huruvida jag har varit singel eller inte, sovit själv eller tillsammans. Att inte kunna sova är ångest, oavsett anledning till sömnlöshet. Att det ligger någon bredvid och aningslöst om världens totala tyngd snusar i godan ro förstärker snarast tillståndet. Tanken på att kunna väcka dom är inte trösterik alls, folk som blir väckta av inget skäl alls mitt i natten brukar inte begripa sig på den typen av existensiell ångest vid just den tidpunkten. Dom är i bästa fall artiga och snälla, själv kommer man bara känna sig lite dum.

Det som däremot är trösterikt, för mig, är att veta att någon annan är vaken. I praktiken är det ju i och för sig ALLTID någon annan som är vaken men att veta att klockan är mitt på dagen i Australien eller att nattreceptionisten på valfritt hotell youtubar sig fram genom natten hjälper inte. Helst vill jag ha fysiska bevis på att någon är vaken. En granne i ett fönster. En konversation på msn. Till och med plogbilen utanför fönstret funkar i viss mån. För det handlar inte om viljan att prata om det, för den finns inte, det handlar om att inte vara ensam vaken tills jag somnar om.

Nu var det länge sen jag var vaken nätterna igenom. Kanske åldern börjar skänka en viss inre ro? Det tror jag inte, en känslomässigt lugn period är nog ett bättre svar. Dom senaste nätterna räknas inte riktigt, det handlar bara om att effekten av värktabletterna klingar av inom några timmar och att det tar ett tag innan nya dosen verkar, och för mig att somna om.

Men ändå känns det bra att veta att fler än jag är medveten om Greys-repriserna vid femrycket på morgnarna. Torgnysdotter visste om dom. Jag roade mig med att läsa igenom stora delar av hennes blogg efter Greys inatt/imorse. Jag hoppas att hon tänker skriva den här romanen. Då ska jag läsa den mellan 4 och 7 en sömnlös natt.

On the bright side

Visste ni att det är Greys Anatomy-repriser på femman runt femsnåret på morgnarna? 

På tiden.

Såg första avsnittet av Dirty Sexy Money på femman. Jag vet inte om det är min drogade hjärna som är lättroad eller om en serie om en fullständigt vrickad, rik, dekadent familj passar mig utmärkt.

Äntligen ett Dallas för oss under 40.

image24

Den där...

..reklamen strax under översta inlägget här på blogg.se är det ju inte jag som trycker dit, det förstår ju alla men jag är lite nyfiken över vad som triggar igång den. Vilka ord som behövs för vilken reklam? Bland mina inlägg är hästreklam naturligtvis ofta återkommande. Även ADHD-medicin, högskolor och trosor har flaggats.

Eller spelar det ingen roll?
Random?
Tror inte det, hästreklamen antyder annat.

(Benny gör reklam för dödsskräck idag, Gremlins för IKEA och Frk Richter för smycken. Jag för hästar. Säger det här något om oss? Och vad blir det för reklam nu? Och hur tråkigt har jag, egentligen?)

Jag är så jävla snygg.

Landstinget borde poppa till sig lite. Sexa upp det, make it attractive.

Korsett.
Smaka lite på det.
Man tänker lite Dita von Teese, lite pinup-girl.
Nåt sånt.

Glöm det.

Den här metallgrunkan har fått mig att tacka mina småbystade förfäder (läs mamma)efterssom den envisas med att pressa mina a-kupor nedåt. Samma förfäder är dock lite svankryggiga och putmagade(guess who?). Korsetten har därför en push-up  precis i troskantsnivå som liksom framträder allt det putiga. På det stora hela ohyggligt osexigt. Jag firar med att ta på mig mina superman-trosor för att matcha, blå med klassiskt emblem, en storlek för stora. Nån som vill ligga?

Very landsting.
Funktion OCH form, anyone?

(Jajaja, det kunde varit värre, blablabla, jag vet. Jag försöker liva upp min tillvaro här. Med superman-trosor, ni fattar ju själva) 

Jag glömmer..

..ofta bort den av någon anledning men nu, med all tid i världen till mitt förfogande så läser jag allt, maniskt.

Hela bloggen är bra, men just det här inlägget lurade mig att skratta högt för mig själv.
Once I had a bostadsrätt i Vasastan. 

Om jag hade...

..haft något vettigt att säga så hade det här kunnat bli sveriges mest uppdaterade blogg nu.

I´m kind of stuck here.
Känns som om Gud försöker säga mig något med all den här snön, i sann pensionärsanda törs jag inte gå på underlag med halkrisk. Dessutom förbjuder mig fåfängan att hasa fram i snigelfart utan sällskap. I landstingets mjukbrallor, stålkonstruktion och en frisyr som bara kan åstadkommas av tre nätters gnuggande mot svettig huvudkudde, krävs moraliskt stöd förutom rent fysiskt stöd.

Förresten, jag är så jävla nöjd med brallorna.
Och orolig över den manipulativa delen av min hjärna som tycks funka fast övriga jag är nerräknad och utslagen.

Jag har alltid varit dödligt avundsjuk på J:s landstingsmjukbrallor. Urtvättat ljusblå med en liten etikett på utsidan, på etiketten står det praktisk storlek typ 80-90 kg, längden är oviktig när man ligger ner tydligen. Dom har det rätta hänget och är mjukbralliga på ett sätt som nya märkesmjukisar aldrig kan erbjuda. I måndags på sjukhuset klippte dom mig ur alla kläder utom småbyssorna och ett litet linne och när dom försökte pracka på mig nån sjukhusrock vände jag upp ett par stora, tårfyllda, valpögon och bad om ett par mjukbrallor istället. Det fick jag. Jag hade kunnat blivit förolämpad över att sjuksköterskan valde etikett 70-80 kg men morfinet måste ha gjort mig ödmjuk. Dessutom är det nog bra att ha något att växa i nu med min nya stillasittande livsstil.

Fick utskrivnings-sällskapet  att gå med på att fejka byx-brist i väskan utan att moralpanik inträdde och jag kunde i extrem snigelfart hasa mig ut från sjukhuset i mina hett eftertraktade, ohyggligt fula mjukbrallor.

Seger.


Alltså fattar ni..

..att när jag kom hem från sjukhuset så var Benicio här. I min hall låg han, i form av en bränd DVD-skiva och ett ovanligt genomtänkt brev.

Fast jag blev lite rädd. Hann tänka att en läskig blogg-stalker kan vara det sista jag behöver. Bara här jag har nämnt filmen jag ville se. Men det var ingen stalker och det hade jag vetat om inte min mobil hade pajjat eller om brevet hade varit undertecknat. Men nu vet jag.  
 
Blev jätteglad.
Omtänksamma överraskningar är vi för dåliga på.
Det ska jag öva på.

Ni också, ni måste göra som jag säger nu för jag är handikappad. Mouhahaha.


Äh.

Jag kräks redan på inlägget där under. Men jag ska bara haspla ur mig att jag är så himlahimla glad för att alla är så fina och kommer rusandes med nya mobiltelefoner, tidningar, mat, skjuts och kärlek fast jag inte ens ringde. Och använd bilbälte. Puss.

Men fan Makaron..

...hon kallar mig så, min bästa vän. Har gjort det sen vi hookade upp på gymnasiets restaurangskola. Jag kallar henne Mynta. Små barnsliga smeknamn skapade av två barnsliga femtonåringar, vi fyller sent vi båda, hon tio dagar efter mig...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om mig själv just nu, om alls något men samtidigt så är det här ju min offentliga dagbok och att utelämna det känns konstigt, lika konstigt som att nämna det. En blogg är inte riktigt "på riktigt", den rör sig lite i gränslandet mellan verklighet och fiktion även om det är högst verkliga människor som skriver om verkliga saker.

Bilolyckor är förbaskat jävla otäckt verkliga och på riktigt.
I förrgår fick jag sladd på min bil och frontalkrockade med en annan kvinna.
Jag höll laglig hastighet men borde ha kört långsammare, uselt väglag och jag tappade fästet. Det enda jag kan göra är att vara väldigt tacksam för att kvinnan i den mötande bilen klarade sig bra och att även jag, efter omständigheterna, mår bra.

En titt på våra bilar och man inser fort att några skrubbsår och en kotfraktur är absolut ingenting. Av the skrotford är bara småflis kvar i fronten.

Räddningstjänsten frågade mig.
Ambulansmännen frågade mig.
Sjuksköterskorna på akuten frågade mig.

Kan vi ringa någon?

Nej, nej, nej sa jag.
Jag ville inte att någon skulle veta förrän jag själv hade fått veta hur jag mådde. Med hela mig fixerad på en bår, med nackkragar, midjebälten, morfin, syrgas och värmedropp är man jävligt rädd. Jag har aldrig förr varit så iskallt lugn och så jävlajävlajävla livrädd förr och hoppas att jag aldrig mer blir det. Jag var i inget skick att hantera min mammas rädsla, inte heller mina vänners rädsla, just då. Jag var alldeles för rädd och liten själv för det. Och det är väl då man ska ringa. Men jag kunde inte. Jag ville veta själv först.

Men Sundsvall hade inte varit Sundsvall om inte ryktet hade spridit sig fort. Från olyckspats till stall till Los Angeles och tillbaks till Sundsvall och sällskap fanns på akuten inom kort. Frågvis sjuåring som fått följa med mamma höll mig sysselsatt.

Är det där dina hjärtslag?
Visst är din häst vit?
Kan inte du resa dig?

Äh, vad ska jag säga? Ni fattar nog. Rent fysiskt så är jag väl rätt ok, lite mörbultad och en hoptryckt kota. Det kommer göra ont ett tag, jag kommer få bära runt på en stålkorsett några månader och det blir nog ganska många fler smärtstillande piller och kanske några tårar till. Men i sammanhanget så är det ingenting.

Kvinnan i den andra bilen mår bra, jag kommer snart göra det.

...vi bor inte längre i samma stad, vi pratar inte ens varje dag, ibland går det veckor men varje gång så vet vi vart vi är, vad vi känner.

-Mynta! Vad gör du?
-Makaron! Jag jobbar, har skurit mig med en sparrisskalare i fingret! Ont som fan!
-Oj, har du ringt sjukhuset, du kanske måste sy?
-Fy, nä, usch, jag tror det är lugnt. Hur mår du?
-Jag har krockat, jag kom nyss från sjukhuset.
-Men fan Makaron..

image23 Bild från sundsvalls tidning, min bil till höger.

Krogen vs kontoret, 1-0. Minst.

Världen utanför fönstret är grågrågrå och det regnar. Inte något våldsamt spöregn utan den strilande, iskalla varianten som kan hålla på forever and ever. Folk gnetar förbi med paraplyer och kapuschonger, nerhukade och skyndande. Ingen vill vara ute. Förutom dom två ankorna som vankar runt på gräsplätten bredvid parkeringen, jag vet inte vad dom sysslar med, dom brukar hänga i den anlagda tjärnen på andra sidan huset men dom tänkte väl "vatten som vatten, lets byta ankdamm" och tog en promenad, inte vet jag.

Kontentan av det hela är i alla fall att såna här dagar är jag så jävla glad att jag inte jobbar på kontor.

Om jag skulle sitta i ett ljusrörsbelyst kontorslandskap och se det här utanför fönstret skulle det ensamt vara skäl nog för terapi. Att sjava omkring hemma i mjukbyxor och ömsom se dåliga serier på tv och hänga med datorn med katterna kurrandes i ett hörn av soffan känns på det stora hela kanske inte så spännande men helt ok.

Ingen Benicio för mig inte.

Var övertygad om att den gick på bio här men jag hade fel.
Fick bli "No country for old men" istället.

Tänk att få spendera en dag inne i huvudet på någon av bröderna Coen. Eller hänga med dom en kväll, Skulle man tordas det?

Le Weekend at work.

-En vodka-red bull tack.
-Vi har inte red bull, men burn?
-Ok, ge mig två öl istället.
Eftersom det är nästan samma sak?

-En flaska mintuu tack.
-Ok, hur många glas?
-Ett.
Elitseriehockeyspelare, verkar inte riktigt ha kommit över förlusten mot HV71 än.

-Ska vi hångla?
-Nej.
-Men snälla rå, lite?
På väg att bli rikskänd?

Jobb hela helgen, frivilligt igår. Tror jag ska belöna mig själv med Benicio del Toro och "Things we lost in the fire" på bio, känns lagomt upplyftande när dimman försöker pressa ner mig i stövelskaften.

(Och precis när jag skrev det singlade det ner några snöflingor utanför fönstret. Inte ok. Sol, nu tack.)


Maybe baby, anyway someday..

Deklarationen damp ner och plötsligt var det inte lika långt till australien längre. Jag är rätt bra på att betala in frivillig skatt, mest för att jag får rysningar när jag tänker på att betala den i efterskott men även för att det är min enda fungerande sparmetod.

Det är förbaskat lätt att tömma ett sparkonto.
Att ringa till skattemyndigheten och be om förskott på skatteåterbäringen gör man helt enkelt inte.

Ett ex till mig blev nästan gråtfärdig när han hörde om det här.
GER du räntan till dom?

Jag vet inte ens om det funkar så men om det gör det så är det helt ok, ett sparkonto med 6,50 på ger inte så mycket ränta det heller.  Det är förövrigt samma ex som utan att blinka kunde spendera belopp med många nollor på poker och sprit men som rynkade ögonbrynen åt att köpa Barilla-pasta istället för ICA:s egna. Den var ju dyrare.

Alla har vi vårt sinne för logik.

No money, no honey.

I tisdags sken solen febrilt. Eftermiddagen spenderades på ett lastbilsflak utanför stallet, den enda torra platsen dit solen nådde just då. Drack kaffe, pratade med J som nyss hade vaknat och var på väg mot ett morgondopp på sin Usa-semester och kände att det är helt ok ändå, sommaren är snart här. Sen blev det dimma. Den är fortfarande kvar.

Rena rama London därute.
Och varje dag tänker jag på stränder, värme och dykning.
Slappa dagar, varma nätter.

I höstas tänkte jag använda mitt lilla sparkapital till en månad i Australien. Hälsa på brorsan i Sydney. Åka runt lite. Använda det där dyk-certet jag har men som är pinsamt lite utnyttjat. Sen köpte jag Hugo istället. Det ångrar jag förvisso inte, jag är väldigt förtjust i den där lilla men dyk och solsuget försvann inte för det.

Men no money, no honey.
Fast kanske, kanske till hösten? Om vi kan hålla oss väck från veterinärräkningar och bilhaverier så kanske, kanske.

image22 


Måndag hela veckan?

Kvällen bjöd på jobb och en helt oväntad diskussion om meningen med livet.

Deprimerande på sitt sätt.
Upplyftande på ett annat.

Det enda som blev klarlagt är att motvilja gentemot vardagar, och med vardagar menar jag inte typ tisdagar utan vardagliga dagar, dagar som bara är, och stor förvirring inte är åldersbundet.

Precis vad jag alltid misstänkt.
Med lite otur håller skiten i sig for life.
Vardagspaniken alltså.
En viss trygghet i det med antar jag.


Fixa? Nån?

Jag är väl i ärlighetens namn pinsamt dåligt insatt i politik. Men fanns det ett parti som hade som vallöfte att införa 30-timmars dygn skulle jag hänga på låset till vallokalen. 24 timmar är för lite. 28-30 vore lagomt. Vettig dygnsrytm och självklarheten att jobba på dagen tackade jag ändå nej till när jag valde att spendera min arbetstid på krogen så det är ju skitsamma.

30 vore lagomt.
Då skulle allt jag vill hinna med faktiskt hinnas med.

Märkliga associationer

Jag tänker på min pappa varje dag men dom senaste dagarna har tankarna varit mer återkommande än vanligt.

Jag önskar att jag hade något fint skäl till det.
Nån uppenbarelse eller plötslig insikt eller så.
Men icke.

Kaustiksoda.
Jag tänker på avloppsrensare.

När jag var liten så reste pappa mycket i veckorna. Veckorna var aldrig likadana och ganska rutinlösa men han gjorde istället lördagarna till något av en helig dag.
Då fikade vi frukost på cafe.
Då gjorde vi alltid något roligt på dagen .
Då tvättade vi och städade för att det oftast kom någon annan familj och åt middag på kvällen.
En lördag i månaden var det dags för kaustiksodan.
Badrummet var no limits en timme på eftermiddagen.

Jag har ju ganska långt, tjockt och..trassligt hår. Jag må inte vara den flitigaste myran med hårborsten men när det sker så sker det i duschen, med en halv flaska balsam. Enklast så. Självklart lossnar det då hår som fastnar i avloppet. Oftast räcker det med att bara göra rent den där lilla brunnen men då och då måste man ta till tyngre grejor. Nuförtiden händer det inte så ofta, inte vet jag, har väl blivit tunnhårigare eller så släpar jag hem mindre spån och hö i håret från stallet, nåt är det.

Men dom senaste dagarna har det blivit tydligt vid varje dusch, det är dags nu.
Propplösare på shoppinglistan.
Kanske ska slå slag i saken på lördag?

Hångla lite?


image21

Run Forrest, run..

Lovade förra ägarinnan lite foton på Hugo.
Det går sådär.

Ska nog satsa på en annan fotograf nästa gång.
Eller rida långsammare.

image19
                             svans, bakhovar och passerat hinder.
.

Leaving on a jetplane.

När jag var liten flög jag ganska mycket, jag bodde här i norrland med pappa medans mamma bodde på västkusten dit jag flög varje skollov. Jag avskydde det, inte flygningen i sig men den där påsen dom hängde runt halsen på mig med namn, slutdestination och biljetter. Efterssom det inte alltid gick direktflyg mellan Sundsvall och Göteborg har jag spenderat många vansinnigt trista timmar i nån inhägnad barnhage på Arlanda. Egentligen var det business-loungen men att förklara lyxen med fruktskål, kaffemaskin och gratis dagens industri för en rastlös åttaåring är ett hopplöst projekt. Det fanns inte nog med Kalle Anka och Min häst att uppbåda på Arlanda för att få mig att betrakta loungen som något annat än ett rent fängelse. Att jag även fick bli hämtad i loungen, eskorterad till gaten och sen sitta längst fram i planet, inom synhåll för flygvärdinnan, såg jag som ett rent hån och var alltid tjurig.

Min ovilja mot flygplatser har gått över och är numera ersatt med ren kärlek. Jag älskar att strosa runt i tidningsshopen, ta en kaffe eller ett glas vin i baren och titta på folk. Nån timmes väntan på (större) flygplatser är inget jag blir direkt ledsen av om det inte går till överdrift.

Ett barndomstrauma som dock ännu sitter djupt i mig är att jag än idag med våld får hindra mig själv från att börja prata göterborgska så fort jag kliver av ett flygplan -oavsett destination. Jag vet inte hur många gånger jag har förklarat för nya bekantskaper på resor att nej, jag kommer inte från göteborg, är inte född där och har egentligen aldrig ens bott där. Jag pratar göterborgska ändå. För att jag har flugit dit så många gånger. Ett mycket bra sätt att bli betraktad som vrickad redan från scratch.

Känner även igen mig i tvångstanke nr ett i det här inlägget. Men vart jag än landar kan jag vara säker på att jag kommer få kväva impulsen att prata göteborgska vid landning.


Nämen titt..

..det funkar igen.

Ironiskt att byta blogg från en som krånglar till en som inte funkar alls.
Jag är inte förvånad.
Alls.

RSS 2.0