Dålig service.

Mitt eget internet finns inte längre men jag tycks ha hittat en veranda nära mig där ägaren var snäll/korkad nog att ge mig lösenordet till det trådlösa nätverket. Servicen är dock usel. Kaffemaskinen kräver bönor. Och vatten. Mjölken är gammal och ägaren bara pratar och pratar och stjäl mina cigaretter. Övriga gäster skriker om lunch och badstränder. Vad ska en stackars internetlös flicka göra för att få lite lugn och ro? Och kaffe.

LäsLäsLäs!

 Smärtbäraren


Sabbade en hel natts sömn för mig-helt värt det.


Tittittitt!

Suckade högt över filmvalet och dömde ut det hela på förhand. Gjorde mig en kopp the. Två timmar senare tittade jag ner på min kalla och orörda thekopp och kunde bara konstarera att jag var sur. För att filmen var slut.


Inget internet, ingen aning och..

..definitivt ingen koll.
På något.

Fast det börjar bli, eller har kanske alltid varit, något av ett normaltillstånd? Vad jag däremot har är en rejäl sommarförkylning.

 My precioussss..

Straffad

Om jag någon gång skulle bli onödigt rik så skulle det första som hände var att jag aldrig mer tvättade ett enda av mina, eller andras för den delen, klädesplagg själv någonsin igen. Att tvätta är ingenting annat än ett rent straff och ett hån mot livsglädjen. Jag tänker inte påstå att det är direkt spännande att diska heller. Eller att dammsuga eller att.. Men alla dom sakerna GÖR man aktivt. Sen är man klar. När man tvättar gör man egentligen inte så mycket men man väntar förbaskat mycket vilket passar mig förbannat illa. Å andra sidan är det väl ändå bättre än att INTE tvätta för att tvättider måste bokas och det helst med lite mer framförhållning än tre minuter efter att du insett att du inte äger ett enda rent plagg. Vilket inte heller passar mig något vidare.

Tvättstuga mittinatten- so we meet again...


Jag hjärta Wes Anderson

Fick The Darjeeling Limited i brevlådan för någon vecka sen. Nämnde den för en kompis. Hennes ömdome var "Skitkonstig. Helt vrickad". Såg den igår och skrattade så jag grät. Sen grät jag lite i smyg för att det var sorgligt. Sen skrattade jag igen. Jag älskade den. Nu tror jag att jag måste gå ner i källaren och rota fram The Royal Tenenbaums igen.Dessutom är jag sjukt impad av Anjelica Houston. Fast hon är lite läskig. Och så vill jag åka tåg i Indien. Fast helst utan giftormar.

Så ömmar min högra skinka.

Ni vet kärringstötar? När armen ilar och är obrukbar i någon minut? Såna har jag fått många men igår testade jag helt ofrivilligt en ny variant genom att missbedöma avståndet från en läskback till min rumpa och med brutal kraft slå högra rumpknölen i läskbackshörnet. Mycket riktigt ilade det. I hela det, obrukbara, benet. I baren, precis när det var som mest att göra. Aldrig har det väl varit så långt mellan glas, is och kassaapparat som dom ca tre minuter mitt högerben vägrade sammarbeta. Och hur förklarar man kärringstöt i röven för okänd människa när det har blivit tekniskt omöjligt att böja sig efter ett par champagneglas? "Absolut, ett ögonblick bara, jag ska bara försöka räta ut mitt högerben så återkommer jag?"

Fast när jag tänker på det så var det det enda den här helgen som möjligtvis kan vara värt att lägga på minnet. Det och att sätta sig försiktigt och förslagsvis på vänster skinka ett par dagar framöver.

Ps. Kom på en sak till. Sålde nyss Fordens sommardäck och har alltså gjort mig kvitt det sista spåret av den där bilen, Clark inräknat. May you rest in peace och låt mig aldrig mer se dig på stora torget i Sundsvall i samband med några av Motormännens demonstrationer. Inte i något sammanhang alls helst. Puss. Ds.


Obloggbar

Sista penseldraget är draget i hallen med hjälp av draghjälp och det sista försäkringspappret från Hugo är påskrivet och inskickat. Rastlösheten har inte vikit en tum. Okonsekvent nog så funderar jag just på mitt eget ointresse för konsekvenser och på det stora hela är inte mycket som rör sig i mitt huvud bloggbart.

Jag lallar vidare istället.

Helskinnad och Nykär

Maja Piraja har gått från vildhjärna med attitydproblem till stillfull dam. Med stor stil och grace visade damen upp sig från sin vackraste sida och bar mig tryggt runt Näsets ridstig med vackert krökt nacke, svung i steget och svängande frökenrumpa. Jag som var tveksam till J;s idé och endast gick med på det hela efter ett avkrävt löfte om en skrittpromenad kom på mig själv med att inte vilja avbryta galoppen på skogstigen, ställa ledande frågor om inte J borde ta någon vilodag från stallet  och vad-sa-nu-syrran-om-den-där-hästen-som-behövde-ridas-egentligen?

Vissa brända barn lär sig visst aldrig att sky eld.

(men nej, inga nya hästar nu, men man kan ju låna lite. Ibland. Eller hur J?)

Premiär..

..eller avslut. Det vet vi inte förrän sen. Men nu tänker jag rida för första gången på nästan fyra månader. Premiärridning på detta med kotkompression? Om jag inte for fact visste att filmen är ett år gammal och att Röda faran aka Maja har blivit ett år äldre och många hekton klokare/lugnare sedan dess så skulle jag tro att tristessen och renoveringen har gett mig dödslängtan.

Så är icke fallet, tristess blandat med hästlängtan är det. Vi får väl se om jag lever för att vittna om hur det gick.

(Filmen är rakt av stulen från J. Utmärkt väninna, rodeoryttare och modig människa med upp-i-sadeln-igen-bara-attityd.)

Men alltså..

..2008. Jag kan närsomhelst lyfta luren och ringa min bror på andra sidan jordklotet. Beställa nästan vad jag vill från nästan vartsomhelst från mitt eget hem genom några klickningar på datorn. Se tv från hela världen och ladda hem låtar på sekunder.

Men hitta en målarfärg som täcker vid första strykningen?
Icke.

Undra på att man får pyspunka. Och om någon hör mig få ideér om fler målningsprojekt och sen beskriva det hela som "slänga upp lite färg, det går ju fort!" så ställ mig i mig egen hall och be mig minnas kablar, golvlister och väggar som smulas sönder vid minsta beröring. Se till att jag tänker på det riktigt noga och släpp inte ut mig förrän jag verkligen, verkligen minns. Om jag sen fortfarande känner för att ligga på mage och måla golvlister, inte en, inte två, utan tre gånger så är tvångströjor och våld befogat. Tack.

Ignorance is bliss?

Från barnsben blir vi itutade att kunskap är av godo och att det alltid är bättre Att Veta än att Inte Veta. Det vetefan. Vem sa att det alltid är bättre Att Veta Saker? Och varför?  Det finns tillfällen när jag undrar om inte Lycklig Ovisshet hade varit att föredra framför Att Veta Saker.


Happy Silly-tanken känns ibland ganska bekväm. Eternal sunshine of the spotless mind-grejen. "Hej-jag-skulle-vilja-vara-utvecklingsstörd-för-jag-VILL-INTE-FATTA"-känslan är lätt att få då och då. Till exempel när man efter ett antal veterinärbesök, röntgenbilder och "den här skadan är extremt ovanlig"-samtal bara kan konstatera att man köpt, och fäst sig vid, en häst som aldrig kommer kunna leva ett liv utan smärtor i knäet. För efter en veterinärbesiktning så tror man att man är safe. Men genom att Veta Saker borde man väl ha lärt sig att det inte finns något som heter Safe.


För att dra en lång och invecklad historia kort så visade sig Hugo ha en gammal fel-läkt fraktur i ett knä som inte syntes i den besiktningen som gjordes när jag köpte honom. I den obehandlade frakturen hade det bildats en cysta som skapade en urkalkning i en av knälederna.  Ingen kunde svara på frakturens ålder annat än att den var gammal, kanske medfödd. På grund av, eller tack vare, urkalkningens läge mot ett brosk så kunde Hugo hålla sig smärt och hältfri i så pass långa perioder att han månader i sträck, kanske längre, var smärtfri och fungerande och alltså gick att sälja. Till mig. Men hålla i längden eller ens vara smärtfri i vila under dåliga perioder? Nej.

All denna kunskap om cystor, urkalkningar och karpalleder hade jag gärna varit utan. Jag har även svårt att finna bruk för kunskaper om fenylbutazon, sprutor rakt in i leder och hur det känns att se sin häst stå inne på box 24/7, olycklig och rastlös. Den enda kunskapen i den här soppan jag faktiskt glädjer mig över är att jag hann hitta ett ställe på Hugos bog som tydligen var så skönt att få kliat att vi kunde göra det ett par timmar per dag. Att jag innan han hamnade i en dålig period och jag gjorde illa mig hann få rida och ha kul på en hoppglad, pigg liten häst som tyckte det var roligt att komma ut och bli riden. Försöker lyssna när jag får höra att han ändå hade tur när han fick komma till någon som upptäckte skadan och hade honom tillräckligt försäkrad för att kunna göra alla dessa röntgenbilder och veterinärkonsulationer men förnuft och hjärta har inte riktigt börjat synka på den punkten än.

Hursomhelst, det är ett par veckor sedan Hugo fick somna in. Ingen veterinär gav honom ens en rimlig chans att bli bra eller ens smärtfri och beslutet var egentligen självklart om än obehagligt och jävligt svårt att ta. Vilka är vi att bestämma vem som ska leva eller dö? Den akuta sorgen har lagt sig, jag har vetat om vad som skulle ske i närmare en månad och tycks ha gråtit klart. Men jag hade ändå hellre inget vetat.


Nej barn, man ska inte rida utan hjälm i bara grimma men ibland bryr sig mamma väldigt lite om eventuella hjärnskador.

När jag tittar tillbaka lite på bloggen kan jag själv tycka det är knepigt att jag egentligen inte har nämnt det. Det ser ut som om jag bara har lekt känguru, druckit vin och dragit igång tveksamma renoveringar. Men det är väl också sånt man tvingas lära sig. Livet stannar liksom aldrig, vad som än händer. Man tror det och ibland kan man ju inte fatta hur allt kan röra sig, men det gör det ju, alltid. Även jag. Inga nya hästar syns i spåkulan för den närmsta tiden, vi får väl se vad det blir istället. Nåt ska man ju göra. Hur ska man annars lära sig saker man inte visste att man inte ville veta?


Äh

Kan bara konstatera att jag har mer tid i mina händer nu än på länge. Väldigt få plikter och måsten. Konsekvensen av det är att jag får absolut ingenting gjort. I sin tur får det som konsekvens att jag går runt och är diffust missnöjd med mig själv hela tiden-utan att få tummen ur.

Jag fungerar tydligen bara under tidspress och måste skaffa mig en tidskrävande hobby. Konsekvensen av det är ju ett konstant missnöje över att aldrig hinna med dom där sakerna jag nu har tid med men struntar i. Enda sättet att få hallen färdigmålad verkar vara att se till att inte ha tid att måla hallen.

Känns ju vettigt.
Verkligen.

Kära Milko..

..jag är inte i grunden någon som funderar på konsekvenser. Jag ägnar mig allt som oftast åt dumheter och mår sällan dåligt över det. Jag är inte ens bra på dom små sakerna. Vattnet rinner när jag borstar tänderna, jag låter vattnet rinna medans jag diskar/pratar i telefonen/funderar på vad jag höll på med innan det ringde. Jag röker. Jag dricker. Jag kör bil löjligt korta sträckor och kastar ibland pantburkar i soporna.

Men någonstans i allt detta bultar ett snällt, stort hjärta. Jag gillar kossor och betraktar bönder som fridlysta.
Så.
Jag köper ekologisk mat när det finns möjlighet. Men why oh why har er designavdelning bestämt sig för att ha ett nästan identiskt utseende på ekologisk mjölk och ekologisk fil? Vet ni vad som händer med ett blödigt jag-gillar-gröntgräskossornaturochbönder-hjärta när det råkar, med morgonsuddiga ögon, hälla fil i morgonkaffet? Det blir svart, ont och fult. Det skiter i bönder och kossor och grönt gräs. Det vill ha asfalt och vissna tussilagos och arbetslösa bönder.

Vaffö gö ni på dette viset?


Antiklimax.

Har liksom gått och saknat att ha internet hemma. Fantiserat om att fort och lätt kunna googla fram det jag just för sekunden fililurar på, ladda ner låten jag just kom på att jag saknat och att i största allmänhet kunna kolla vad omvärlden har för sig via diverse bloggar, facebookar, mail och tidningar.

Skittrist. Antiklimax. Nästan meningslöst.
Jag har haft internet hemma igen i en kvart och är redan uttråkad. Tycks ha avgiftat mig själv av bara farten. Eller så är det bara sommaren som spökar? Eller den envetna rastlösheten som jag inte lyckas bli kvitt? Tror faktiskt att jag återgår till verkligheten en stund till och målar ännu en vägg istället. Jag kan ju alltid kolla på när den torkar efteråt.

Jahaja..

Gatufest, närmare sextio timmars arbete, förlusten av något jag höll, håller, kärt, en mindre öl-incident med E-type, en smärre karmakris orsakad av någon annans hjärnspöken och en fest senare så har jag fortfarande inget internet men en halvrenoverad hall. Dåliga energinivåer och litet att säga men vid märkligt bra humör. Vetefan varför men vissa saker ska inte ifrågasättas.

Vi äter lite mackor och ser på film istället tycker jag.

RSS 2.0