Målsman till Amy, var vänlig hämta ert barn.

Det snurrar alltid en låt i mitt huvud. Jag får smått autistiska hangups på låtar. Alltför ofta handlar det om någon klatschig, enkel radioplåga som liksom är designad för ändamålet. Jag blir fullkomligt hjärntvättad varje gång Magnus Uggla släpper en singel.

Igår på jobbet var temat  Open Mind och DJ-Danne öppnade med schlagertema. Efter det slogs Linda Bengtzing, Charlotte Perreli och Amy Diamond en stund i mitt huvud. Amy gick vinnande ur striden, tuff kaka den där lilla.
Den där låten var det sista jag hörde igår, i mitt huvud. Jag är säker på att jag hört den i sömnen och refrängen var det absolut första som dök upp i mitt huvud när jag vaknade.

Enda boten är att spela musik själv, sån jag gärna nynnar på. Efterssom cd:n i bilstereon sällan fungerar så är jag även där utelämnad till radions nycker. Jag tackar ofta Apple, Gud och la familia för min ipod. Näst efter katterna kan det vara det första jag skulle plocka med mig ut om det brann här.


Vad är er favvo-pryl?


Mycket vill ha mer.

Inom hoppning brukar man prata om "framåtryttare" och "backryttare". Framåtryttare är dom som när dom inte riktigt har koll i anridningen mot ett hinder gasar. Backryttarna bromsar i det här läget.

Idag har jag både fått böter, tappat körkortet och blivit satt i fängelse. Det är ju förvisso inte första gången, jag har åtminstone lagt ner ovanan att blunda när kontrollen är spårlöst försvunnen. Det man inte ser kan ju inte göra så ont.. Man ska vara glad för det lilla har jag hört.

Hoppade upp lite på höjder som inte jag och Hugo varit på tidigare varpå jag tänker "ta det lugnt nu" och min kropp hör "gasa som fan nu".

Försök ett.
-Du, böter på det där!

Försök två.
-...och där rök kortet..

Försök tre.
-Allvarligt, nu blir det snart finkan.

Men det gick ju fint tillslut. Har en gång sett en video på mig själv när jag hoppade förra hästen, av någon anledning ser den ut att gå i slowmotion och med den som bevis har jag lyckats övertyga mig själv om att jag inte rider för fort då och då, kan nog skrota den teorin. Men när jag hittade bromsen gick allt finfint och jag är supernöjd nu även om jag mest såg detaljfel direkt efteråt.

"Du, för två månader sen gick ju inte hästen att svänga och nu tog ni er igenom hela banan, du borde vara nöjd. Och bromsa, du borde bromsa också."
Inga sensationer..

..men å andra sidan inga brutna ben, tårar eller stukade egon heller.

Ganska ofta ifrågasätter jag ju faktiskt om det är värt det här, frusna fingrar, vissa nätter knappt någon sömn, tom plånbok och diverse andra grejor men varje gång jag hoppar, och det går bra, så minns jag.

Det är så sjukt roligt.
Det behöver inte ens vara högt.
Men just då, mot och över ett hinder så finns inget annat.
Bara fart och kraft och flyga.
Ögonblick när man är just där man vill vara och har all fokus i sikte.

Det finns massor med andra saker som jag gillar kring hästarna också men just hoppningen är speciell.
Ni borde prova.

Here we go again..

Hade nästan helt missat att det är Ted-kurs igen nu, idag och imorgon.

Konversation mellan vår ordinarie tränare och en elev, nån vecka sedan, minns inte riktigt situationen men läget var hur som helst lite låst.

-Men varför kan du inte nu då?
-Jag vill inte dö.
-Men du gjorde det ju på Ted?
-Ja.
-Du är alltså mer rädd för Ted än döden?
-....

Nej, så rädda är vi inte.
Men man argumenterar inte så mycket på dom här träningarna.
Man rider bara.

Respekt?
Förtroende?
Skräck?
Kalla det vad man vill men uppenbarligen funkar det.

Jag och Hugo har knappt hoppat sen sist, mest för att jag har varit hypokondrisk å hans vägnar, så vi får väl se hur det här går. Brist på bloggande närmaste veckan kan ha orsaker i stil med brutna armar, rödgråtna ögon eller knäckt ego, man vet inte.

But why?

image17


Det här kan vara bland det roligaste jag läst på länge. Skrattar högt mest hela tiden.


Jag är ingen bokrecensent och dessutom inget vidare på att länka men googla kan ni ju. Men ok, Tanja ska söka till psykologprogrammet men dom kräver ett halvårs yrkeserfarenhet och efterssom hon ändå vill inrikta sig mot sex inom yrket så kan hon ju lika gärna forska lite under tiden. Hon börjar jobba som telefonhora, bloggar under tiden och skriver sen en bok om alltihopa.


I alla fall, i ett kapitel jämför hon sina efterforskningar om mäns...bihangsstorlek, med rfsu:s dito. Av naturliga skäl så stämmer dom inte riktigt överens.
 
Men märkligt nog, och det är här jag tänker "but why?" är det en och annan torsk som är ärlig och beskriver sig själv som typ "9,7cm, alldeles innan jag kommer". Varför är man ärlig här? Om man nu ringer dit så bör man väl sitta på åtminstone en halvstor portion fantasi för att uppskatta det hela och då verkar det ju konstigt att inte passa på att förhärliga sig själv?

Hur jag ser ut? Snygg, snygg som fan. Den? Stor, stor som fan.

Ett fall för Dupontarna?


Fire, walk with me..

Under lunchen har diverse funny walks testats för att försöka minimera smärtan vid förflyttning, det som visade sig fungera bäst var nån sorts hiphopgangsta-style. Ni vet en sån där haltande gång med ena benet lite släpandes bakom och ena axel som hävstång för att driva kroppen framåt. Trappor forceras i bästa barn-stil, ett trappsteg i taget.

Hugo vilade igår, mest för att jag gjorde det. Det kommer jag förmodligen få ångra idag. I takt med att han kommit upp i kondition och styrka har nämligen även han utvecklat några nya gångarter. Vi har "studsa rakt upp i luften och sno runt". Vi har testat "bakåt-sidstepp ner i diket". Mest ser jag fram emot "småstegra lite för att sen, blixtsnabbt, bocka i landningen".

Jag och mina lår längtar.
Verkligen.

Den där första..

..sekunden när man vaknar är ju välsignat glömsk egentligen. Det kan vara den enda sekunden man är lycklig när man har hjärtesorg. Det är den sekunden man tror det är sommar i mars. Den där sekunden man njuter av värmen innan man desperat börjar gnaga på sin arm.

Den sekunden det inte gör ont någonstans innan träningsvärken i låren försöker ta död på dig.

Träningstips; dressyrpass på ovillig häst-gocart-laserdome-mekanisk tjur.

Skitbra verkligen, man märker knappt att det är jobbigt förrän två dagar senare när man måste rulla ur sängen istället för att muntert studsa upp. Eller ja, kanske ingen större skillnad egentligen på kliva-ur-sängen-proceduren. Men ni fattar nog.

Fika? Kan du ringa i april?

Av ekonomisk nöd och ohejdad vana så har jag en förmåga att säga "Jaja, ändra i schemat bara" istället för "ja, jag ska kolla så får vi se" när det kommer på tal att ta på sig arbetspass åt någon annan.

Visst, det behövs.
Ok, en del av passen är korta lunchpass.
Men ändå.
11 dagar i rad.
Ogenomtänkt.

Mamma, kan du kolla om du hittar den där "tänka först"-kopplingen?


Personlfesten..

..var väldigt trevlig och så vitt jag vet märkligt skandalfri även om det nog bultar i en och annan tinning idag. Själv blev jag lite sen men sladdade in på nöjeshallens parkering lagom till go-carten.

Långt pekfinger från chefen.
Och du, du tar det lugnt!

Hamnar i samma heat som Exet.
Du, du vet att det här inte är radiobilar väl?

Jag förstår inte vad dom pratar om.
image16

Känner mig..

..lite som alla grejor jag någonsin har haft från IKEA. Prylen står uppenbarligen där men kvar i kartongen ligger det delar som man bara kan anta inte borde göra det.

Kvar i min kartong (mamma?) måste kopplingen mellan talcentrum och hjärna ligga kvar. Gång på gång hör jag med förvåning mig själv säga någonting långt innan jag ens tänkt tanken. Det kan självklart vara ett problem men på plussidan är att det kan vara den lilla komiska ådra jag besitter även om det är helt omedvetet.

Anyway, vaknade imorse och funderade på vad jag ska fylla en blandskiva med. Det hade jag inte behövt fundera på om jag hade fått alla delarna med mig ur livmodern. Fast jag har varit ganska bra på blandband. Länge sen nu men det kanske är som att cykla?

Hur som helst får det bli ett senare problem. Nu väntar middag med dom delar av familjen som inte flyttat runt halva landet och världen. Lustigt ändå, vi ses nästan aldrig men när det väl sker är timingen ofelbar. Jag kommer alltid, utan undantag, vara bakfull och/eller utmattad och somna på systern kökssoffa efter maten. Men det är mysigt att somna så med katten liggandes på min mage och deras prat i bakgrunden. Som när jag var liten och mam och pap hade någon middag eller fest och jag vägrade att gå och lägga mig så att jag till slut somnade i någons knä till ljudet av deras prat, svag musik och klirret av glas som ljudmatta till drömmarna. När man tappert svarade "Nej!" på frågan om man var trött fast ögonen föll ihop flera gånger i minuten. Och när man väl slocknat blev man inburen till sängen och nerbäddad. Det är nackdelen med att vara 26 istället för 6. Vuxna förväntas gå själva till sängen. Värdelöst om du frågar mig.


Nu..

Dressyrträning med Hugo.
Sen personalfest.

Känns som om jag borde ha laddat med kolhydrater.Tvätta pengar?

Det här händer inte så ofta nuförtiden, jag vet inte vad som har blivit inne. Är det vanligt hyfs eller plånböcker/handväskor?

Men igår hände det inte bara en, utan två gånger. Kvinnor som handlar i baren, står passiva medans jag ordnar drinkarna för att sen, mitt framför ögonen på mig, börja rota runt bland sina bröst för att fiska upp några, fuktiga och ljumma, sedlar ur behån. Inte bara det, sen ler dom och nästan blinkar och försöker etablera någon slags kvinnlig förståelse när mina fingar i pincett-style tar emot pengarna.

Allvarligt?
Varför?

Alla vet att pengar är lite äckliga men man låter bli att tänka på det tills folk gör sånt här. Om man förvarar sina pengar mellan lökarna kan man väl lite diskret fiska upp dom innan man går till baren? Det jag inte vet lider jag inte av. Och det är ändå snäppet bättre än dom som helt skamlöst har fiskat upp pengarna ur skorna.

Kroppsvarma pengar är endast charmigt när barn handlar godis. Aldrig annars.

I ett påskägg kanske?

Där Carin Wester ser en klänning ser jag den ultimata mys-outfiten/nattlinnet.

image14
(www.carinwester.com)
Dra upp polon över huvudet bara så är man täckt från topp till tå och behöver ingen filt i soffan.

image15
(www.carinwester.com)
Men hellre den här färgen.
Mer "sovig".

Nattlinnen i 1000-kronorsklassen. Det är sånt jag vill köpa istället för att betala hyran. Men om jag blir vräkt så är jag säker på att det även kan fungera som tält.

Same, same, fast yngre.

Igår satt vi i halvmörker när vi stängt restaurangen och betraktade student-diskot på andra sidan glasväggen. Det finns en hel del att säga om att vara 18-19 och börja gå på krogen men vi låter det vara osagt, vi har ju alla varit där.

Efter en stunds tystnad från min kollega får han en allvarlig min, tittar på en klunga, för snövädret väldigt tunt klädda flickor och säger med något som skulle kunna vara vemod i rösten.

Det är bra tjejer, ha så roligt ni kan, det är inte många av er som fortfarande kommer vara tighta om 10 år.

Det var någonting med tonfallet, timingen och hans min som gjorde det så roligt. Skrattade länge åt det där. Men jag tycker nog att han har fel, där han ser söta småtjejer ser jag tvåbenta komplex-härdar med för mycket smink. Eller så är det bara sånt man måste intala sig, vet inte, det var roligt hur som helst.

Samma ingredienser som vilken lördagskväll som helst, bara lite yngre, lite naknare och rörigare. Man behöver inte ens höra samtalen för att se intrigerna på kilometers avstånd.

image13

Planen var att rida..

..men den sprack.

Vi levde rövare i ridhuset istället.

image7

image8


image12

Jorå, det är fart i den lilla.Could this be it?

Det här kanske är lösningen?

image6

En väckarklocka som studsar ner från sängbordet och far iväg över golvet i oberäkneliga mönster. En värdig motståndare till sov-Curly?

http://www.coolstuff.se/p1022/product_info.html?ref=20&affiliate_banner_id=1

You got to fight, for your right..

image5
Har "fel" kläder 12-årige Alexander Quint får inte gå och äta lunch med sina klasskompisar för skolledningen. Anledningen är att han har häng på byxorna. Foto: MIKAEL ZANCOTTI/Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2090566.ab

En del av mig hoppas att han kommer hungerstrejka och behålla sina brallor.
En annan tänker Men dra upp brallorna, ät och tig, ungdjävel.

Jag måtte börja bli gammal.


Vem vet, imorgon kanske jeansen åker på bak och fram.

Hyfsat ofta tittar jag mig omkring, på folk, och blir förvånad och ärligt talat ganska avundsjuk på det lugn folk verkar känna inför det här med vardag och att bara vara. Amen ikväll ska vi ju köpa pizza och se på film, tjoho!

Idag är en sån där rastlös dag. En köpa-häst-på-impuls-dag. En säga-upp-mig-till-hälften-och-kanske-plugga-dag. En möblera-om-hela-lägenheten-för-femtielfte-gången-dag. En tyglad sådan dock, inga nya djur, jobbet i behåll och möblerna har skonats. Det går inte ens att beklaga sig, då kommer det, som ett brev på posten "Men det ääär ju så, kallas vardag, livet, det baaara är så."

Amen tack och hej, jag ska bara gå och slå huvudet blodigt i en vägg därborta, ses om en stund, ok?

Jag vet inte ens riktigt vad som utlöser det. Ibland trivs jag i vardag. Igår var vardag. Idag var inte så olik igår. Igår var helt ok. Idag vill jag sälja lägenheten och ta en flygstol till vartsomhelst och..inte vet jag..lära mig mer om pingviner?

Och jag försöker intala mig själv om att det är ok. Jag har det bra. Varierande arbetstider, någorlunda aktiv fritid, vänner, familj och åhej åhå hela den av socialstyrelsen rekommenderade summan av element i ett Svensson 2.0-liv. Och det är väl helt ok.


Men ändå.

Det struntar rastlösheten i, högaktningsfullt.

Ålderskriser till trots så finns det ju fördelar med att bli lite äldre. Jag vet att det snart blåser förbi. Å andra sidan så har jag ju även lärt mig att det kommer tillbaka. Arslet bak, hela tiden, det är ju fantastiskt.


The Queen of okonsekvens.

Jag började ju med att skriva att obekväma skor icke göre sig besvär.
Sen köpte jag nya, för små, skor.

Sen skrev jag att jag utan större betänkligheter tog bilen till jobbet. Det var sant.
Just då.
Nu däremot har droppen runnit över i parkeringsböter-bägaren och det får vara slut med det. Idag fick jag två. Fast jag hade betalat. Hann inte riktigt med bara.
Jag har mer böter än medelinkomsten hos en pakistansk ex-läkare har som taxichaufför. När han var läkare. I Pakistan alltså.
Eller nåt.

Anyway, vad jag än skriver så tro inte på det, jag kommer ändra mig eller göra tvärt emot inom kort.
Jag är inte att lita på.
Bara så ni vet.

                                          image4

Idag tackar..

..vi för att ljuset ute motiverar solglasögon, åtminstone vid bilkörning.

Samma attribut som igår, snor, bomull i öronen, taggtråd i halsen. Lägg bara till vad som kanske är början på ögoninflammation i högra ögat och jobb.

Underbart.
Verkligen.


Logiken igen.

Jag tar utan större betänkligheter bilen till jobbet mest hela tiden, förmodligen skulle jag, beroende på trafiksituation och rutskrapnings-faktor, tjäna tid på att gå. Bilen är ju relativt stor och förmodligen inte ett dugg miljövänlig.

Vattnet rinner medans jag borstar tänderna. Jag har inte källsorterat en pryl i hela mitt liv. And on and on.

Men när ICA har slut på ekologiskt kaffe får jag svårartade samvetskval och endast med våld hanterar jag tvångstanken och låter bli att åka till en ny affär som har ekologisk kaffe-med bilen.

Kvinnlig logik at it´s very best..

..eller kanske snarare min logik, alla tjejer är inte såhär korkade.

Har gått och sneglat på dom här hela vintern men snålat ihop, Hugo har ju som sagt grävt djupa hål i mitt konto och skor som varken går att jobba i eller som lämpar sig för krogliv har fått se sig slagna av havre och sånt.

(Hugo igen, jag måste komma på nya skäl till att vara pank jämt. Droger? Betalporrmissbruk? Barn?)

Men nu, när vintern är nästan slut, var dom ju så gott som gratis.
Jag hade blivit rånad om jag INTE köpte dom.
Att dom bara fanns kvar i strl 35 och följdaktligen är en storlek för små är mest bagateller.
Kvinnor i Kina har levt med krökta tår i alla tider.

image3

Och det har ju snöat hela natten, det här måste ju vara ok?

Gör om, gör rätt.

Men fuckfuckfuck.
Fullkomligt igentäppt näsa.
Det kommer blod när jag snyter mig.
Lite feber.
Svullen hals.
Typ en meter nysnö.

(Nä, såklart inte en meter men det snöar ju fortfarande)

Lägg av nu, så här ska det se ut.

image2

Sol, vatten, båtar, bikinisar och grillad korv.

Jag går och duschar nu, när jag kommer tillbaka är det här fixat, ok?

Men åh så obekvämt..

Kände mig nödgad att flytta.
Ingenting funkade där borta.

Men nu är det lite som första natten i ett nytt hem. Ovana ljud, omöblerat och stökigt. Om man blir kissnödig mitt i natten blir man (läses naturligtvis som jag) tvungen att, ve och fasa, öppna ögonen och tända lampor för att inte få blåmärken och välta grejor.

Eller nya jeans. Lite stela, färgar av sig på vita soffor och är i största allmänhet bångstyriga innan dom har anpassat sig till livet på min rumpa. Jeans är ju alltid som skönast minuterna innan dom rasar i småbitar.

Höll på att skriva skor men det vore ju en lögn. Obekväma skor stannar hemma eller helst i affären. Därav bristen på klackar i mitt liv. Det och Bambi på hal is-faktorn. Men när jag väl har fäst mig vid ett par skor och börjat älska dom så är jag trogen.

                                                          image1
                                                         ´til death do us part.

Det är sorgligt när dom åldras och blir trötta. Viftar inte längre så glatt på svansen när dom får gå ut och läcker som såll.


Välkommen till min nya blogg!

...här är den gamla.

http://nejtack.blog.com

RSS 2.0