Irro

Jag borde ju bara vara nykär men jag har precis hittat det första lilla irritationsmomentet med nydatorn. Jag kan inte skilja stycken här i bloggen. Svinirriterande och förmodligen lätt avhjälpt efterssom det bara händer på just den här datorn. Men hur göra? Någon?

Don´t look back in anger

Oasis splittras säger dom. Jag som trodde dom var splittrade fem gånger om vid det här laget. Trist dock.

Ur aftonbladet.

"Det här handlar inte bara om en trasig gitarr, utan om en av pophistoriens trasigaste syskonrelationer. Hatkärleken bröderna emellan var en av de stöttepelare som bandet

vilade på. Den gjorde Oasis till en medial våt dröm. Men den var också dömd att förr eller senare bli deras död.

Att Noel stått ut med sin dokumenterat ohängde lillebror Liam

i arton år är en bedrift jämförbar

med att han skrivit klassiker som ”Live forever”, ”Wonderwall” och ”The masterplan”." 


Vrede

Jag är rätt mjuk och blödig. Anser inte att dödsstraff hör hemma i civiliserade samhällen och kan nog ha använt orden "rehabilitering" "förebyggande", "andra chans" ganska flitigt i diskussioner om brott och straff.
Men ibland viskar delar av mig ord som "spöstraff", "offentlig förödmjukelse" och "stening". Jag mår fysiskt illa av att läsa om det här. Jag vet faktiskt inte varför det här högg till så hårt i hjärtat bland kvällstidningarnas rikliga utbud av våldsbrott, pedofiler, kidnappare och allmänt skit men ont gjorde det. Jag kan knappt föreställa mig hur otrygg, utsatt och kränkt jag skulle känna mig om jag skulle bli påhoppad, slagen och rånad i mitt eget hem, jag vill inte ens spekulera om hur en äldre, kanske orörlig och ensam person ska må. Hur, hur kan man förmå sig själv att gå så långt och sjunka så lågt? Fy fan.
Fy fan.

Som barna på jula

Äntligen fick hon sin dator. Allting är underbart pedagogisk och fullt ut anpassat för oss teknisk efterblivna. Enda smolket i bägaren är att jag fick tag i den sent på fredag eftermiddag, strax innan det var dags att jobba helg. 11-timmars pass som slutar mittinatta inbjuder inte till att ägna tid åt sin nya kärlek och jag är rödögd av sömnbrist men glad ändå.
Nyss installerade jag skype och har i brist på andra nattugglor skypat sambon tre gånger.
Han är inte road.
Klockan är halv sex på morgonen, långt efter stängningsdags och definitivt sovdags. Han sitter enåenhalv meter bort.
Själv är jag som ett barn på julafton.
Skulle helst vilja ta med mig datorn till sängen.
Jag ringde en fjärde gång. Han svarade inte. Det är förjävligt.

Bullshit walks, Whiskas talks

Hunger ska inte underskattas. Källarkatt no more.

Som hund och källarkatter..

C the fatcat* har inte gjort en lugn och stilla tillbakaflytt till Sundsvall från sitt vinterhärbärge hos mamma. Efter att ha inlett med att göra illa sig såpass att han fick röntgas hos veterinär, få utegångsförbud och äta meducin som han slutningen började kräkas av verkade det hela dock ha stabiliserats. Han åt. Och sov. Och jamade på mer mat. Fullt normalt kattbeteende.

Så pass normalt att jag vågade säga ja till att vara hundvakt åt den, fantastiskt välartade, snälla och inte att förglömma, kattvänliga schäfern som ofta bor (bodde iaf) här när hans husse jobbar för långa skift eller roar sig med annat. Jag hade en naiv tanke på att C skulle vänja sig om hunden bara var snäll och ignorerade honom. Tji fick jag. Jag tror inte ens att C har sett hunden, efter en snabb och ack så misstänksam sniff på ovanvåningen har han flyttat ner i källaren. Alla försök att locka upp honom har i bästa fall ignorerats, andra har belönats med rediga rivsår. En dag och två nätter har förflutit, jag har fått mata katten i källaren och placera hunden i bilen för att överhuvudtaget kunna lyfta ut katten för toabesök.

Min katt som förut har betraktat mig med en matlystnad som jag har valt att betrakta som kärlek stirrar nu på mig med fasa och operation "lära gamla katter acceptera snälla hundar" får nog betraktas som hopplöst misslyckat.

Tråkigt. Hunden är bland det mest älskvärda jag har träffat och ett utmärkt promenadsällskap. Inga av dom påståendena passar in på min kära katt men kärlek är ju som bekant blind och nu ska jag inleda operation "locka upp källarkatter i ljuset med hjälp av stora mängder tonfisk och tålamod".

*han är inte så tjock längre. märkligt.

Motarbetad

Min gamla pc har väl så gott som gått till dom sälla jaktmarkerna. Eller åtminstone blivit senil, det GÅR att använda den om man tycker det är ok att lägga en timmes tid på att kolla mailen, efter att det har tagit 45 minuter att starta den. Men det gör man ju inte. Ny måste köpas och glad i hågen konstarerade jag tidigare i somras att dom flesta pc-laptops nu är ganska billiga.

Sen köpte kollegan en macbook.
Sambon kontrade med en macbook pro.
Och nu känns varenda pc som rappliga barbieleksaker.
Fan.

Jag skulle kunna köpa mig en billigare pc, dessutom med högre prestanda men efter 27åetthalvtår känner jag mitt ha-begär ganska väl. Jag kommer inte bli nöjd. Jag behöver inte hög prestanda i min dator. Jag behöver snygghet och lättanvändhet. Jag behöver något snabbstartat som avkräver mig ett minimum av motprestationer i form av uppdateringar och virusprogram. Jag behöver något dyrt.

Så efter att ha sparat ihop det jag behöver och argumenterat med min dyrainköpsångest (datorn är med lätthet värd en weekendresa till någon trevlig Europeisk storstad inklusive boende och sko-shopping, eller en billig månad i thailand, eller en billig, apbillig och fallfärdig, bil, eller..) ett tag så bestämde jag mg för att köpa den. Dessutom med perfekt timing, en jobbig förkylning har fjättrat mig i hemmet och pill med en ny dator hade varit den perfekta sysselsättningen.

Tror ni den fanns hemma i butik?
Självklart inte.

Och vad tycker vi om att vänta?

(så här tycker vi om att vänta, för den som undrade.)

Vet ni..

...förresten vad som händer om man steker en halv liter kantareller?
Dom kymper ihop till ca en matsked.
Svampjävlar.

Gäckad

Förutom en pliktskyldig tur med mamma förra året har jag nog egentligen inte plockat svamp sedan barndomens höstar med pappa. Så vitt jag minns var det trevligt, limpmackor och varm choklad i termos, mammas skräckslagna flämtningar för varje rot som hon var övertygad om var huggormar, kanske mest för att jag gillade att springa före och skrika "orm!". Kantarellmacka på kvällen och drivor av svamp utspridda för torkning på tidningspapper över matsalsbordet.

Kanske är det gloriferade barndomsminnen, kanske var det bättre förr (med svamp åtminstone) eller kanske hade pappa bättre sinne än mig för vart svampen gömmer sig för gömmer sig gör dom rackarna, för mig i alla fall. Jag hör folk säga saker som "hav av kantareller", "tre fyllda ica-kassar" och "det var helt gult, överallt!"

Pyttsan. Jag hittade en halv liter. På två timmar.
Varje gång jag fick syn på en liten gul knopp avsökte jag det närmaste området med lupp, dom ska ju uppenbarligen finnas i klungor. Icke.

Kom hem småsur, helt säker på att jag varit borta i 45 minuter och med siktet inställt på att få låna bilen för att söka bättre jaktmarker.

-Du har inte alls varit borta i 45 minuter, två timmar är det.
-På riktigt?...jaha, men du, får jag låna bilen en stund?
-Vart ska du?
-Plocka svamp.
-Vart då?
-Jag vet inte.
-Haha, du kan ju inte bara leta svamp på måfå?
-Hur ska jag leta då?
-Suck. Åk då.

En timme senare har jag, på måfå, hittat ytterligare tio stackars kantareller, har barr i hela håret, skavsår av gummistövlarna och är helt övertygad om att hela skogen är fylld av svampjävlar som med flit gömmer sig för mig. Det här handlar inte längre om kantarellmackor, det här har blivit personligt. I brist på uppdateringar kanske det inte längre rör sig om icke-lust för bloggning, det kan röra sig om att jag har hittat kantarellhimlen och vägrar lämna den. Det kan handla om att jag har gått vilse. Det kan handla om att jag surar. Man vet inte.

 

Fick plötsligt lust till..

..att skriva något på min ack så bortglömda blogg. Sen visade det sig att jag hade glömt bort den så mycket att jag inte kom ihåg lösenordet och där någonstans försvann skrivlusten.

Det spöregnar ute och känns i stort sett som första dagen efter ett långt sommarlov -vad har ni gjort på sommarlovet barn, skriv en a4 och berätta för fröken. 

Så nu pendlar jag med blicken mellan spöregnet till vänster, diskberget till höger och skärmen framför mig och känner likvärdiga delar icke-lust till alltihop. För min ryggs skull borde jag ge mig ut i spöregnet på en promenad, eller allra helst jogg. För att kunna passera köket utan rynkade ögonbryn borde jag självklart diska upp och av någon anledning känner jag att jag måste redovisa mitt bristande bloggande innan jag kan återgå till att bara skriva meningslösheter när jag känner för det. Vojne.

Men pja..vad har jag gjort? Samma som alla andra, jobbat-varit ledig-grillat-druckit vin-jobbat-fikat-läst böcker-jobbat-åkt lite båt-gått på konsert-ätit ute-spelat spel-jobbat-hängt hos veterinären med katten-åkt tåg-kramats-plockat svamp-planterat hallonbuskar-jobbat-bakat paj-misslyckats med att odla tomater-gjort ingenting alls-druckit vin-umgåtts-sett på film-jobbat-...ja ni vet. Sånt man gör. 

Så, nu kan jag återgå till meningslösheter när jag känner för det. Förhoppningsvis tidigare än om någon månad så vi slipper upprepa det här.


RSS 2.0