Omläsning

 

 

Caipirinha med Döden.

 

Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om den här boken nu. Vet att jag tyckte riktigt mycket om den första gången jag läste den för några år sen. Men det faktum att jag inte riktigt kan släppa den och att jag läste ut den på vad som endast kan betecknas som rekordfart  måste nog ändå tyda på att den är ...bra, i brist på bättre ord av vad som fastnade.

 

Läsvärt i alla fall, för den som inte har något annat för sig i helgen så kan väl en bok om caiprinha och döden vara på sin plats.

 

 


Spåtant

Visst är det Halloween i helgen väl? Jag har det på känn. Jag har även på känn att det av mina jobb jag ämnar ägna helgen åt kommer ta det på allvar. Jag ser spindelväv som hamnar överallt, jag ser horder av barn i utklädnad, Jag ser vuxna i utklädnad, jag ser att någon kommer be mig delta i spektaklet.

Jag ser inte fram emot det.

I brist på..

större inspiration fyller vi en sån här från Beatrix sida.

Du heter: Mimmi

Smeknamn: Mitt namn har alltid varit mitt smeknamn. Mina ärade föräldrar valde att döpa mig till en sak och kalla mig för något helt annat, till slut ledsnade jag på namnförvirringen som lätt uppstod och la till det som förnamn.

Låt som när du är ledsen sörjer till: Dom få gånger jag verkligen har sörjt har musik inte varit prio ett, inte i den akuta fasen i alla fall. Men när det handlar om fan-vad-det-är-synd-om-mig-nu-sorg så kan det bli lite vad som helst..ofta någon Kent-ångest-låt.

Vad tror folk om dig? Ingen aning. Ska man veta sånt? Men så där i efterhand har jag fått höra att folk har fått en första intryck av att jag är betydligt tuffare och mer bestämd än vad jag egentligen är.

Stämmer det? Som sagt...vet inte. 

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår.

Vad säger du för att imponera på någon? eh..har nog inga såna fraser..

Hur imponerar man på dig? Mod imponerar på mig. Känslomässigt mod. Mod att göra det man inte vågar. Folk som bryter upp trygga liv och åker för att vaccinera barn i Darfur. Såna saker. Människor som har tydliga mål och ambitioner och som kämpar för det lilla.

Brukar du skratta för dig själv? Ja, ganska ofta faktiskt. Väckte faktiskt min kille genom att skratta i sömnen för någon vecka sedan.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Hej! Nu är vi framme..det gick bra att köra :-) hoppas du sovit gott..du såg ut att göra d iaf då jag gick..sötis..;-) pusspuss!

Var bor du? Sundsvall.

Trivs du där? Ja. Och nej. Men mest ja.

Äger du några Converse? Flera, i olika stadier av förfall.

Brukar du bli för full? Nä, inte så ofta. Inte nu för tiden i alla fall.

Är du allergisk mot något? Tydligen. Upptäckte vid 27 års ålder att jag tex var allergisk mot katt och häst. Efter att ha levt alla dessa hår med domsamma. Gör fortfarande, c the fatcat är mig kärare än att han får flytta för några nysattacker och täppt näsa. Pollen.

Har du haft sex idag? Nix.

Nästa mål i ditt liv: Det var ju just det ja..småskaligt är det väl att få arslet ur vagnen och komma igång med någon slags träning..igen..

Hur svarar du i mobilen? Beror på vem som ringer.

Vem ringde du senast? Jossan.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Oj, massa saker. Bra saker.

Antal timmar sömn inatt: 8..typ.

Sov du ensam? Nej.

Brukar du komma i tid? Ja. 

När mår du bra? För det mesta är jag väl precis så nöjd som jag gör mig.

När blev du fotad senast? På jobbet. En tjej behövde bilder till ett tidningsreportage

Hur känner du dig nu?. Nyvaken fast jag varit uppe ganska länge, nöjd med dator, tystnad och kaffekopp.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt och jeans.

Vad tycker du om fötter? Väldigt lite, i bemärkelsen att jag sällan lägger märke till folks fötter. Har på senare tid dock fått ett problematiskt förhållande till strumpor. (Läs: Strumpfacistisk sambo)

Vad saknar du? Just nu? Jag saknar min mamma och småsyskon för att det var länge sen jag träffade dom. En bil. Frukost.

Hade du en bra kväll igår? Mjo, jag jobbade.

Favoritdryck på morgonen: Kaffe med mjölk eller te med mjölk och honung beroende på dagsform.

Rakar du benen? Ibland.

När brukar du oftast gå och lägga dig? 1-2...eller runt 5 beroende på hur jag jobbar.

Är du blyg? Ja, ibland i alla fall även om det nog sällan märks.

Sysslar du med någon idrott? Nej. Tyvärr.

Vill du hellre ha mail än brev? Beror väl helt på men jo, mail är ju ganska praktiskt.

Tror du på kärläek vid första ögonkastet? Jag tror på attraktion vid första ögonkastet.  

Har du spytt offentligt? Minns inte men det har jag säkert gjort någon gång. 

Är du nöjd med ditt liv? Ja, jo..men "nöjd" tycker jag på det stora hela är ett märkligt tillstånd som är svårt att hålla mer än korta stunder i taget. Mycket vill ha mer. Men på det stora hela har jag allt jag vill ha, just nu.

Är du bortskämd? Defintionsfråga. Men det är jag nog på en del punkter. Och väldigt obortskämd på andra. Definitionsfråga som sagt.

Vad gör du i morgon? Är ledig. Saknar en ledig kväll hemma så jag kanske lagar middag åt min kille och utmanar honom, mig själv och vårt förhållande på ett par omgångar alfapet.

Vad är det värsta du vet? Oj. Beroende på när jag får frågan kommer det nog helt olika svar. Just nu : försäkringsbolag i allmänhet och Moderna i synnerhet.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Återigen en definitionsfråga. JAG tycker sällan att det handlar om slöseri.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?

Vad längtar du till? Konstaterade senast igår att inget speciellt är bokat i den närmsta framtiden, inga resor, konserter eller dylikt. Men jag hoppas att jag längtar efter en resa senare i vinter.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.

Vad använder du för shampoo? Vad som helst, det är balsamet som är det kluriga.

Vad är det finaste du fått? Oj. Jag fick en ponny av min pappa vilket var värt mycket ur alla synsätt men lätt det dyraste jag fått.. I övrigt så har jag fått mycket, stort som smått, materiellt som inte, som är värt massor.

Hur gammal är du: 28

Du samlar på: Ingenting.

Gröna eller röda äppeln: Jag är kinkig på äpplen, gillar bara dom som inte är sura eller mjöliga. Röd-gul-gröna brukar dom väl vara.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jossan, mamma, Mia, Anette eller Magnus, beroende på tillfälle och orsak.

Gillar du golf? Nej.

Vilken tid gick du upp idag? 10.

Har du sovit i din egna säng inatt? Ja.

Har du strumpor på dig nu? Ja, tjocksockar.

Är det okej att gråta? Ja, självklart.

När grät du senast? Förra veckan var det nog.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ingen aning. Skulle nog börja med att köpa mig en bil. 

Bär du glasögon eller linser? Linser och enbart linser sen mitt senaste par glasögon blev söndersuttna i en soffa för fem år sen. Nya glasögon har stått på "to-do"-listan sen dess.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej. Handlar gärna kläder men inte utifrån märken.

När går du upp ur sängen en helgmorgon? Runt 12.

Vill du gifta dig? Nja, inget jag ser som livsviktigt.

Vill du ha barn? Jag vet ärligt inte. Hade någon frågat för några år sen hade jag svarat ja, senare men ju närmare ett diffust senare kommer bli jag mer och mer osäker och hör väldigt lite tickande klockor. Är mest rädd för att vakna barnlös vid 50 och känna att jag ångar det.

Solar du ofta? Solarium? Nej. Däremot är jag en stor soldyrkare av riktig sol.

Är du bra på att laga mat? Ja, det får man nog säga.

Är du flygrädd? Börjar bli. Mest på dom yttepyttesmå direktflygen till Landvetter från Sundsvall.

Hur vig är du? Hahaha.

Är du musikalisk? Inte ett skit, tyvärr, hade gärna varit det.

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.

Tror du på ett liv efter döden? Nja. Jag VILL gärna göra det men det vetefan.

Tycker du om sushi? Ja, ingen stor favorit men helt ok.

Vad äter du helst när du ser på film? Beror väl på..mat, chips, godis..morötter framför tv:n igår. 

Bor dina föräldrar tillsammans? Haha, nej. Inte vi 6 halvsyskon heller.

Har du tandläkarskräck?Skräck är väl att ta i, starkt obehag? Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja.

Biter du på naglarna? Bara när dom går sönder.

Senaste låt du hörde: Nåt radioskval, senaste låten jag frivilligt lyssnade på var Håkan Hellströms "För en lång lång tid".

Hemma igen..

..efter ett par dagar i Stockholm. Roligt häng, god mat, gott vin och goda drinkar. Lite impulsshopping på det och lyckan är som gjord. Avslutning med en lång promenad hem från gomiddagen i gamla stan till lilla lägenheten vid vasaparken och jag hade glömt vad himla vackert Stockholm är. Och vad töntigt det känns att skriva så, men jag förstår faktiskt varför en tjej från melbourne som hade pluggat i uppsala beskrev det som "the most gorgeous city ever. but fucking cold.".

Man glömmer lätt det.
Och vantarna.

Missbrukarpersonlighet

Gjorde som vanligt, fnös åt hypen om ungdomsböckerna i Twilight-serien. Fick ett ex av första delen i handen som blev liggandes tills inget annat fanns att läsa och jag tänkte att jag kunde läsa lite i den tills jag hade hunnit skaffa något annat.

Eller hur. Pang bom så sitter jag på cdon.com:s hemsida mittinatta och svär över att det är så oklart i vilken ordning böckerna ska läsas innan jag himlar med ögonen över min egen dumhet och inser att jag självklart kan beställa allihop. Sen tänker jag att det nog är bättre att gå till bokhandeln så jag slipper eventuell väntetid.

Sen skriver jag "himlar med ögonen". Himlar med ögonen? Det kan hända att jag måste undvika att uttrycka mig i skrift tills serien är utläst. Om jag räknar med distraktioner som arbete och liv så bör det ändå ta mindre än en vecka. Ungdomsböcker rockar. Eller vad dom nu säger nu för tiden. Ungdomarna.

Hämnd?

Någon gång medan jag skrev föregående inlägg hörde jag märkliga dunsar från köket. Det var min katt som halshögg en liten fågel. Mycket kan man anklaga C the fatcat för men speciellt sentimental är han i alla fall inte.

Inte jag heller när jag tvingas städa bort halshuggna rödhakar före frukost.

Parental Advisory

För ovanlighetens skull har jag sett ganska många filmer i år. I ärlighetens namn har jag även somnat ifrån en hel del filmer men om man tvingar mig att titta sittandes upprätt så brukar jag kunna se klart. Oftast. I alla fall så börjar jag så smått komma till insikt om att "komedi" och allra helst "romantisk komedi" är ett uttryck att passa sig för. Dom luras. Rent bedrägeri. I bästa fall är "komedin" bara trist. Andra gånger är det rena skräcken.

Vi såg Marley och jag för ett tag sen. Först var den medioker. Någon enstaka fniss men annars det vanliga lull-lullet. Men sen. Rena terrorn. He-re-guud vad vi grinade. Alla som någon gång blivit tvungen att säga ett permanent farväl till ett älskat husdjur förstår nog vad jag menar. Inte ett jävla dugg roligt. Det tyckte inte C heller när jag använde hans mjuka päls till att torka tårar och snor i en omfamning som varade betydligt mycket längre än vad han ansåg bekvämt. Släpp mig och sluta gråta kvinna så jag får gå och städa pälsen liksom.

Igår blev det Dumpa honom. Och ja-jag borde veta bättre men nyhetshyllan på videoteket gapade tom och sedd och det ÄR ju faktiskt en himla massa bra skådisar med. Hur illa kan det vara liksom?

Illa. I tell you. Förjävla illa.

Skämsfest, ångeståttacker och mer "gömma sig bakom kudden"-scener än som borde vara mänskligt möjligt att peta in i en och samma film. Fy fan. Dom borde varna för sånt här.

Vart är mormor?

Jag var på Casino Cosmopol tidig eftermiddag igår och åt brunch. Det var för övrigt varken värt inträdet, besväret eller priset på buffén om någon undrade men det var definitivt intressant. För om någon undrar varför deras åldriga föräldrar inte längre bjuder på söndagslunch eller är speciellt villiga att låta barnbarnen sova över på lördagskvällarna så vet jag varför.

Mormor spelar enarmad bandit.
Frenetiskt.

Stället var så gott som fullt och vår närvaro måste ha sänkt medelåldern rejält. Överallt blippades det så gråhåren ömsom färgades rosa, ömsom blåa. Inte ett ord utbyttes. Inte ens när en tom hand sträcktes fram för att få låna ännu en slant växlades vare sig ord eller ögonkontakt. En dam försökte till och med vifta med en vinstvoucher framför sitt sällskap som efter en kort blick på summan lugnt fortsatte trycka på sin maskin med en hand medans den andra vifade någonstans i riktning mot växlingsmaskinen.

Hej Vegas, eller hej 2009, jag vet inte.
Mormor är i alla fall på Casino.
Var vänlig stör ej.

Snoris

Min femton-snart sexton-åriga lillasyster addar mig på facebook där hon på ett gäng bilder glatt poserar med en folköl och en och annan cider i handen.

Jag kan inte räkna ut om barnet är ovanligt obegåvat eller bara pekar finger åt mig?

Och sen tänker jag på vad jag själv, och dom flesta andra, hade för mig som femtonåring och kopplar bort det. Sen ser min inre syn ungen klapp kanon påkörd av en buss eller i våldtäktsorgier och jag som inte sa något till mamma. Jävla unge. Hade inte jag kunnat få sväva i lycklig ovisshet om hennes förmodligen fullt normala tonårsliv?

RSS 2.0