Dementi

Om det inte slutar regna snart så dör jag.
På riktigt.

I själen i alla fall och det är väl den som räknas antar jag. För kroppen är det inte mycket med. Jag tar tillbaka allt jag sagt, gymmet är ett fruktansvärt ställe, jag har svinont, överallt, och vore det inte för att jag aldrig kunde hålla truten så skulle jag förmodligen aldrig mer gå dit.

Så, tillfällig sinnesförvirring där senast.

Rättelse; Dö november, dö.

Och på den femte dagen, regn

Eländesmåndag. Halva dagen har jag ägnat åt att intala mig själv om att jag aldrig mer ska dricka sprit. Nånsin. Halvvägs in i en redig portion thaimat har den tanken ersatts med att jag aldrig mer ska äta. Nånsin. Sen åt jag upp resten, matkoman är ett faktum och efterssom teven vägrar funka och jag har tittat upp mina gratisminuter Grey´s anatomy på internet och är tvingad till en timmeslång paus kan jag väl lika gärna ägna lite tid åt den här stackars eftersatta bloggen.

Om jag hade haft någonting att säga det vill säga. Dagarna försvinner in i ett novembermörkt regnsudd just nu. Segar sig fram och svischar förbi med blöta strumpor och träningsvärk som enda bevis på att dom någonsin har inträffat. Fast jag är ganska nöjd med det, just nu. Nöjd med mig själv för att jag tycks ha tagit mig igenom dom första veckornas smekmånad på gym utan att känna att jag aldrig mer tänker sätta min fot där. Nöjd för att regnet legitimerar min lust att mest hänga i soffan med täcke, kudde och Grey´s. Nöjd för att jag vet att jag snart kommer få somna med näsan tryckt mot en hals som luktar bäst av allt och där jag sover bättre än någon annanstans.

November kommer aldrig bli en favorit men i år kanske jag kan uthärda den utan bestående mentala skador eller landsflykt.

Maniska perioder

Jag är inte riktigt van vid att ha såna relativa mängder av fritid som jag har haft sen jag kom hem från Australien. Jag är van vid att ha häst. Att jobba heltid och ha häst, åtminstone om man inte har dom där man bor, äter upp den mesta av vad som annars är att betrakta som fritid. Bland annat. Dom äter upp betydligt mer än så men det är en helt annan, och egentligen lycklig, historia. Non, je ne regrette rein.

Hur som helst, tid finns plötsligt, vad som däremot saknas är motion, även där fyller ett hästliv sin funktion. Höpåsar och spånbalar är tunga grejer. Vad som även saknas är disciplin och sinne för proportioner, i någon slags bråkig vals där ingen kan komma överens om vem som egentligen för. Och gud vad jag babblar när det enda jag ville få fram var att jag har köpt ett gymkort och sen utnyttjat det varenda tillgänglig dag sen dess. Därav bloggbristen. Jag var till och med på ett lunch-pass poweryoga i måndags, vilket är så totalt okaraktäristiskt att det nästan slår det humoristiska i hur ovig jag är. Men det är en del av en plan, "prova på varenda pass som finns för att dra ut på tiden det kommer ta innan du ledsnar och tar en årslång paus. Igen."-planen.

Jag har även lyckats få till en vadslagning med en lika osannolik gymbesökare som mig som kanske, kanske kan få mig iväg till gymmet även efter att den maniska perioden har slagit över i den oundvikliga utråkade fasen. Tyvärr satte vi nog straffet lite för billigt. En flaska dyrt vin kan har inte stoppat mig från något tidigare.

Jaja, tiden får utvisa, själv tänker jag släpa ner min morgonpömsiga kropp på ett lunchpass pump.
Hepp.

(lunch-pass är dom enda pass mitt kvällsjobb tillåter. Dom är även kvart kortare än alla andra pass. Föredömligt, på min ära)

Kärlek

Att bli väckt av hantverkare är väl inget man förknippar med stillsam lycka. Men att bli väckt av hantverkare som a) gör precis det man behöver b) håller med om allt man säger c) är ute ur huset på 20 minuter inklusive kaffetid d) är trevliga, kan sprida sån lyckoenergi att jag fann ork att boka in mig på ett lunch-pass styrketräning.

För trots en del (kärleksfullt, märk väl) häcklande i diverse kommentarsfält så är det inte bara Gurra som behöver en omgång renlevnad. Brist på hästliv och disciplin måste åtgärdas innan en ny garderob måste inhandlas. Och 28 års självkännedom vittnar om att det gäller att smida medans järnet är varmt, träningsenergi är nyckfulla krafter. För mig i alla fall.

Stormotoriskt utmanad

Ja inte vet jag, somliga skyller på finmotoriken. I mitt fall duger det inte, finmotoriken tycks det inte vara något större fel på. Det är att hålla sig på fötterna och låta bli att sabba dom stora sakerna jag har problem med.

Den här veckan roar vi oss med att fylla i rapporter till försäkringsbolag, plåstra om höger knä efter ett klumpigt fall på jobbet, plåstra om vänster armbåge efter en halk på hemtrappen, betrakta den krossade te-muggen som nog är bortom omplåstring och blåsa torr datorn med hårtork efter ett glas vatten.
För extra underhållning kan vi alltid kasta en blick på den fina kaminen och fantisera om när det nästa gång kan tänkas få fladdra en brasa i den. Inte kommer det vara jag som tänder första tändstickan i alla fall, det lovar jag.

Jag fattar faktiskt inte. Jag är ärligt talat ganska bra på att vingla omkring bland fulla, ostyriga människor med glas på en liten bricka utan missöden, kan liksom plocka upp saker från golvet med samma bricka i ena handen utan olyckor och jag brukar vara ganska bra på att pillo ihop/isär små saker. Men gå rakt fram i vanliga livet utan större olyckor? Icke.

RSS 2.0